Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021
Η ΚΕΔΕ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ PRODESA
Άρθρο Localit 28 Ιανουαρίου, 2021

Υλοποιείται η ανάπλαση των πάρκων Ελπίδος και Σμύρνης στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Σε φάση υλοποίησης βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα σχέδια ανάπλασης του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, το οποίο θα αναβαθμίσει την εικόνα του αστικού τοπίου και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής σε μία ευρύτατη περιοχή της πόλης.

Πρόκειται για τον ανασχεδιασμό και αναβάθμιση του πάρκου Ελπίδος στον Εύοσμο, έκτασης περίπου 15 στρεμμάτων και τον ανασχεδιασμό και αναβάθμιση του πάρκου Σμύρνης στο Κορδελιό, έκτασης περίπου τριών στρεμμάτων, στα πρότυπα της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής.

Αμφότερες οι μελέτες σύμφωνα με τον Δήμο, είναι έτοιμες και αναμένεται η αξιολόγησή τους, ενώ η χρηματοδότηση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 3.870.000 ευρώ, θα γίνει από το ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας. Εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς, αφού θα έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες, θα μπορέσει να ξεκινήσει η υλοποίηση των δύο αυτών σημαντικών παρεμβάσεων.

«Η εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα τα δύο πάρκα είναι υποβαθμισμένη, με λιγοστό πράσινο και σημαντικές φθορές στις υποδομές», όπως περιγράφει ο Δήμος.

Το έργο ανάπλασης, που επί σειρά ετών αποτέλεσε αίτημα των κατοίκων, αναμένεται να αναβαθμίσει την περιοχή, βελτιώνοντας αισθητά το επίπεδο διαβίωσης των δημοτών, οι οποίοι θα μπορούν σύντομα να απολαμβάνουν έναν χώρο αναψυχής και άθλησης στα ευρωπαϊκά πρότυπα, καθώς τα δύο πάρκα είναι σχεδιασμένα για να εξυπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες, προσφέροντας ποιοτικές συνθήκες στην καθημερινότητα.

Η μελέτη των δύο πάρκων έχει κοινό τόπο τον επανασχεδιασμό με πρόβλεψη: χώρων περιπάτου, αναψυχής και άθλησης για παιδιά και ενηλίκους, αύξησης των χώρων πρασίνου με τη δημιουργία ενός μικρού δάσους με ποικιλία φυτών και δένδρων, βελτίωσης του φωτισμού με τη χρήση σύγχρονων εγκαταστάσεων εξοικονόμησης ενέργειας και τοποθέτησης καθισμάτων με παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, με αυτόνομο σύστημα συλλογής ηλιακής ενέργειας, φιλικών προς το περιβάλλον .

«Οι συνθήκες διαβίωσης των δημοτών αποτελούν προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή. Προχωρούμε στην αναβάθμιση δύο πάρκων γηρασμένων, τα οποία αναμένεται να αλλάξουν το πρόσωπο της πόλης αλλά και της ζωής των συμπολιτών μας. Η μελέτη και ο σχεδιασμός έγινε με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, στο πλαίσιο δημιουργίας ενός σύγχρονου αστικού τοπίου, το οποίο θα πληροί υψηλές προδιαγραφές, ευρωπαϊκών προτύπων, που θα απολαμβάνουν οι δημότες μας», όπως δήλωσε ο δήμαρχος της περιοχής Κλεάνθης Μανδαλιανός, αναφερόμενος στα δύο έργα που θα μεταμορφώσουν την πόλη και θα βελτιώσουν τη ζωή των δημοτών.

 

Κατηγορίες

Ετικέτες

Σχετικες Αναρτησεις

Ρεπορτάζ 07 Μαρτίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Μεταφορά πολιτών με προβλήματα μετακίνησης στα κέντρα εμβολιασμού από το Δήμο Περιστερίου

Για τη μεταφορά ηλικιωμένων, ατόμων με κινητικά προβλήματα, αλλά και μοναχικών πολιτών, προς και από…

Βιώσιμες Πόλεις 07 Μαρτίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Πάργα: Πρόταση χρηματοδότησης για δημιουργία «Πράσινου Σημείου»

Πρόταση χρηματοδότησης για την δημιουργία «Πράσινου Σημείου» με προϋπολογισμό ύψους 814.878,00€, κατέθεσε ο Δήμος Πάργας…

Ρεπορτάζ 07 Μαρτίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Λάρισα: Σε εξέλιξη η προετοιμασία υποδομών για τους σεισμόπληκτους της περιοχής

Για την προσωρινή στέγαση των πληγέντων κατοίκων από τον σεισμό στις περιοχές της Ελασσόνας και…