Άρθρο Localit 17 Σεπτεμβρίου, 2020

Ξεκίνησε η επιχείρηση της ΕΛΑΣ για προώθηση προσφύγων και μεταναστών στο Καρά Τεπέ

Μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη από τις 8 το πρωί για προώθηση προσφύγων και μεταναστών προς το νέο καταυλισμό του Καρά Τεπέ, που εδώ και 10 μέρες, μετά την καταστροφή της Μόριας, διαμένουν στο δρόμο και σε προσωρινά παραπήγματα στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την επιχείρηση παρακολουθούν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδης και Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκης. Στην επιχείρηση συμμετέχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις λαμβάνοντας ειδικά μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.

Οι αστυνομικοί επιχειρούν με ειδικές φόρμες προστασίας, ενώ τα ΜΑΤ -προς το παρόν και δεδομένου του ότι δεν υπάρχουν αντιδράσεις- παρακολουθούν την όλη διαδικασία από απόσταση

Μεταξύ  των αστυνομικών και 70 γυναίκες αστυνομικοί που μετακινήθηκαν ειδικά για αυτό στη Μυτιλήνη από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Σύμφωνα με τον διαφαινόμενο σχεδιασμό της επιχείρησης η Αστυνομία αποκλείει τμήματα της διαδρομής όπου ζουν οι μετανάστες και πρόσφυγες και τους προωθεί προς τον νέο καταυλισμό.

Όσοι πρόσφυγες και μετανάστες φτάνουν στο Καρά Τεπέ υποβάλλονται από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε τεστ για κορονοϊό και αφού βγουν τα αποτελέσματα οδηγούνται στις σκηνές τους, σύμφωνα πάντα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με τον ΕΡΤ μέχρι στιγμής 450 άτομα έχουν μεταφερθεί εντός της δομής, 250 έχουν ήδη εισέλθει μετά από τεστ και τα υπόλοιπα 200 αναμένονται.

Σήμερα ένατη μέρα από τη φωτιά που κατέστρεψε τον καταυλισμό της Μόριας οι περίπου 13.000 πυρόπληκτοι πρόσφυγες και μετανάστες  ζουν πάνω στον δρόμο ή σε κτήματα και στους προαύλειους χώρους επιχειρήσεων που και αυτές παραμένουν εννιά μέρες τώρα κλειστές.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 15 Μαΐου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δια ζώσης επαναλειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Ν. Σμύρνης

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο επαναλειτουργεί με διά ζώσης μαθήματα στους εγγεγραμμένους μαθητές της πόλης , για…

Ρεπορτάζ 15 Μαΐου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέοι βατήρες στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμάτας

Νέοι σύγχρονοι βατήρες τοποθετήθηκαν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμάτας. Από τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου συνεχίζονται…

Ρεπορτάζ 15 Μαΐου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ιωάννινα: Δήμος και ΚΕΚ ΟΑΕΔ συμπράττουν για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών

Στην υλοποίηση δύο ολοκληρωμένων προγραμμάτων για την κατάρτιση στην καλλιέργεια αρωματικών φυτών και φαρμακευτικών βοτάνων…