Άρθρο Localit Απρίλιος 07, 2021

Το ΕΕΑ ζητά από τον ΥΠΕΣ να τηρήσει τη δημόσια προαναγγελία για τριετή παράταση των μισθωμάτων ακινήτων του Δημοσίου

Την έκπληξή της εκφράζει η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, σε επιστολή της προς την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, διότι στο κατατεθειμένο σχέδιο νόμου “Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου του Δημόσιου Τομέα, Σύμβουλος Ακεραιότητας στη δημόσια διοίκηση και άλλες διατάξεις για τη δημόσια διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση”, όπως σημειώνει, «δεν τηρήθηκαν οι προαναγγελίες σχετικά με τη διάρκεια παράτασης των μισθωμάτων ακινήτων του Δημοσίου». Συγκεκριμένα, δεν υπάρχει η σχετική πρόβλεψη για τριετή παράταση αλλά για διετή.

Το Επιμελητήριο υπενθυμίζει στην επιστολή του ότι σε τηλεδιάσκεψη που είχε οργανώσει στις 17 Μαρτίου 2021, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης είχε προαναγγείλει την απόφαση του για παράταση τριών ετών στα μισθώματα ακινήτων του Δημοσίου. Υπογραμμίζεται ότι, την ανακοίνωση του υπουργού είχε χαιρετίσει η διοίκηση του ΕΕΑ, καθώς αποτελούσε βασικό αίτημα της με στόχο την στήριξη των επιχειρήσεων εν μέσω της πανδημίας και ανέμενε την τυπική ανακοίνωση του υπουργείου για την εφαρμογή της σχετικής απόφασης.

Όμως, όπως σημειώνεται στην επιστολή: «με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στο κατατεθειμένο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών “Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου του Δημόσιου Τομέα, Σύμβουλος Ακεραιότητας στη δημόσια διοίκηση και άλλες διατάξεις για τη δημόσια διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση” και δη στο άρθρο 49 αυτού (που αφορά στις παρατάσεις μισθώσεων δημοτικών ακινήτων και κυλικείων) δεν υπάρχει η σχετική πρόβλεψη για τριετή παράταση αλλά για διετή».

Η διοίκηση του ΕΕΑ με επιστολή που απέστειλε προς την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, σήμερα, Τετάρτη 7 Απριλίου 2021, ζητά την τήρηση της δημόσιας προαναγγελίας του κ. Βορίδη, καθώς σε αντίθετη περίπτωση για πολλές επιχειρήσεις -ειδικά από τον χώρο της εστίασης- θα είναι αδύνατη η απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία τους.

 

Κατηγοριες

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Υπουργείο Εσωτερικών Απρίλιος 16, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
ΥΠΕΣ: 35,1 εκατ. ευρώ στους Δήμους από τους ΚΑΠ για υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων

Πόσο  ύψους 35.185.000 ευρώ κατανέμεται στους Δήμους όλης της χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους(ΚΑΠ)…

Υπουργείο Εσωτερικών Απρίλιος 16, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
ΥΠΕΣ: 5 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση της γέφυρας στο Βλαχογιάννι Ελασσόνας

Υπεγράφη χθες από το ΥΠΕΣ η χρηματοδότηση της περιφέρειας  Θεσσαλίας με το ποσό των 5.000.000…

Υπουργείο Εσωτερικών Απρίλιος 15, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
ΥΠΕΣ: Εγκύκλιος για την κατοχή δεύτερης θέσης στο Δημόσιο

Διευκρινιστική εγκύκλιο για την κατοχή δεύτερης θέσης στο Δημόσιο εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών μετά από…