Άρθρο Localit Μάρτιος 04, 2021

Θερμοκήπιο ανθοφόρων φυτών, αποκτά ο Δήμος Νέας Σμύρνης

Το δικό του θερμοκήπιο θα αποκτήσει σύντομα ο Δήμος Νέας Σμύρνης. Ο στόχος είναι διπλός, καθώς θα καλύπτει ένα σημαντικό μέρος των αναγκών του σε ανθόφυτα, μειώνοντας έτσι αισθητά τις σχετικές δαπάνες του, αλλά θα λειτουργήσει και για εκπαιδευτικούς σκοπούς, καθώς θα παρέχει τη δυνατότητα σε μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης

Το θερμοκήπιο θα εγκατασταθεί εντός του Δημοτικού Άλσους, σε τοποθεσία η οποία εξασφαλίζει αρκετές ώρες ηλιοφάνειας ενώ είναι προστατευμένη από δυνατούς ανέμους και φυσικά με εύκολη πρόσβαση σε παροχή νερού. Ο σκελετός θα είναι κατασκευασμένος από ξύλινα στοιχεία ώστε να διαθέτει φυσικότητα και να βρίσκεται σε αρμονία με το περιβάλλον του άλσους.

Η έκταση που θα καταλάβει θα είναι περίπου 80 τ.μ., ενώ η χρηματοδότηση του Θερμοκηπίου θα γίνει από το Πράσινο Ταμείο με το ποσό των 53.320 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

«Η κατασκευή του θερμοκηπίου είναι ένα θέμα το οποίο δουλεύουμε καιρό. Βασικός σκοπός μας είναι μέσα από την περιβαλλοντική εκπαίδευση να καλλιεργηθούν άτομα ικανά να κατανοούν τον τρόπο που λειτουργεί το περιβάλλον ως ολότητα. Παιδιά του Νηπιαγωγείου, για παράδειγμα, θα φυτεύουν έναν σπόρο, και θα παρακολουθούν την εξέλιξή του μέχρι να γίνει δέντρο και να φυτευτεί σε κάποιο σημείο της πόλης μας. Στην ουσία θα μεγαλώνουν παράλληλα. Επιπλέον μέσα από αυτό θα καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος των αναγκών του Δήμου μας σε ανθόφυτα ομορφαίνοντας κι άλλο τη Νέα Σμύρνη», δήλωσε σχετικά ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Πέτρος Κουκάς.

Κατηγοριες

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ Απρίλιος 17, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Αθήνα: Επιχείρηση καθαριότητας στην πλατεία Αγ. Γεωργίου, στην Κυψέλη

Συντονισμένη επιχείρηση καθαρισμού της πλατείας Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη, και των γύρω δρόμων έγινε τα…

Διαδρομές ... Απρίλιος 17, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Ο σχεδιασμός του Δήμου Θάσου για την τουριστική προβολή του νησιού

Στην ανάδειξη της ελληνικής φιλοξενίας, συμβάλει καθοριστικά ο Δήμος Θάσου. Όπως επισημαίνει  η  προώθηση και…

Ρεπορτάζ Απρίλιος 17, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Ελεύθερη είσοδος την Κυριακή 18 Απριλίου  στους αρχαιολογικούς χώρους

Με ελεύθερη είσοδο στους υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους (που λόγω πανδημίας είναι οι μόνοι χώροι πολιτισμού…