Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021
Η ΚΕΔΕ
Άρθρο Localit 13 Ιανουαρίου, 2021

Σε τροχιά υλοποίησης ο Βιολογικός στη Χάλκη

Ένα σημαντικό περιβαλλοντικό έργο υποδομής,  περνά στο στάδιο την υλοποίησης στη Χάλκη. Πρόκειται για τον Βιολογικό, που ξεκινά άμεσα από την κατασκευή του αγωγού και του αντλιοστασίου προσαγωγής λυμάτων, για να ακολουθήσει η Μονάδα Επεξεργασίας & διάθεσης Λυμάτων (ΕΕΛ).  Την εργολαβική σύμβαση του έργου, υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος και ο ανάδοχος. Όπως επισημαίνει ο Γ. Χατζημάρκος, είναι ένα έργο υποδομής που το νησί της Χάλκης περίμενε για περισσότερο από δύο δεκαετίας, και είναι η πρώτη εργολαβική σύμβαση που υπογράφεται στη νέα χρονιά ύψους 216.878,29 ευρώ.

Ειδικότερα, το έργο «Αγωγός και Αντλιοστάσιο Προσαγωγής Λυμάτων στην ΕΕΛ Δήμου Χάλκης», αφορά στην κατασκευή αγωγού μεταφοράς ακαθάρτων, συνολικού μήκους 872,44 μέτρων και αποτελεί υποέργο της Πράξης «Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας και Διάθεσης Λυμάτων Δήμου Χάλκης», συνολικού προϋπολογισμού 1.705.000,00 ευρώ, το οποίο υλοποιείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (φορέας υλοποίησης) για λογαριασμό του Δήμου Χάλκης, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας και της υποστηρικτικής λειτουργίας της προς τους δήμους των νησιών της που δεν διαθέτουν διαχειριστική και τεχνική επάρκεια.

Η συνολική προθεσμία για την περάτωση της κατασκευής αγωγού και αντλιοστασίου, είναι έξι   μήνες από την υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης.

Το συνολικό έργο «Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας και Διάθεσης Λυμάτων Δήμου Χάλκης» περιλαμβάνει την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων, στην ανατολική πλευρά της εισόδου του κόλπου Πόνταμος, για την επεξεργασία των αστικών λυμάτων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Χάλκης και τον αγωγό υποθαλάσσιας διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων, συνολικού μήκους 240 μέτρων.

Η α΄ φάση του έργου έχει ορίζοντα 20ετίας για την εξυπηρέτηση 350 EW (ισοδύναμων κατοίκων) τον χειμώνα και 2.570 EW το καλοκαίρι. Η β΄ φάση του έργου, έχει ορίζοντα 40ετίας, για την εξυπηρέτηση 600 EW τον χειμώνα και 3.800 EW το καλοκαίρι.

Φορέας χρηματοδότησης του έργου είναι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», στον Άξονα Προτεραιότητας 5  «Ενίσχυση της Περιφερειακής Συνοχής». Συγχρηματοδοτείται κατά 50% από το ΕΤΠΑ και κατά 50% από Εθνικούς Πόρους.

 

 

 

 

 

Κατηγορίες

Ετικέτες

Σχετικες Αναρτησεις

Βιώσιμες Πόλεις ... 25 Ιανουαρίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Δήμος Άνδρου: Στο «ΦΙΛΟΔΗΜΟ ΙΙ» η κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων

Στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, εντάχθηκε η κατασκευή  καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Άνδρου. Με…

Βιώσιμες Πόλεις ... 25 Ιανουαρίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Πάτρα: Γραφείο εξυπηρέτησης ΑμεΑ –Σύντομα και διαδικτυακή πλατφόρμα

Γραφείο Εξυπηρέτησης Ατόμων με Αναπηρία,  λειτουργεί από σήμερα Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, στην Αγορά Αργύρη, ο…

Βιώσιμες Πόλεις ... 23 Ιανουαρίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Νέες θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ στο Ηράκλειο Αττικής

Ακόμα δύο νέες θέσεις για στάθμευση οχημάτων ΑμεΑ δημιούργησε στο κέντρο της πόλης ο Δήμος…