Άρθρο Localit 17 Απριλίου, 2021

Σε εφαρμογή το νέο ψηφιακό σύστημα της ΔΕΥΑ Φαιστού

Σε εφαρμογή έχει τεθεί ήδη το νέο, αναβαθμισμένο ψηφιακό σύστημα της ΔΕΥΑ Δήμου Φαιστού, με στόχο τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών, αλλά και τη διευκόλυνση των δημοτών. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι της ΔΕΥΑ έχουν ήδη αρχίσει με την υποστήριξη κινητών ηλεκτρονικών συσκευών να καταγράφουν τις καταναλώσεις του δικτύου, καταγράφοντας ταυτόχρονα και ψηφιακά όλα τα υδρόμετρα.

Το σύστημα έχει σκοπό να παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για το πού βρίσκονται όλα τα υδρόμετρα του Δήμου, για τις καταναλώσεις τους, αλλά και για τις πιθανές αποκλίσεις, βλάβες ή κλοπές.

Πέραν των συγκεκριμένων δράσεων, η ΔΕΥΑ προχωρά τις διαδικασίες για περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών της μέσα από την αξιοποίηση των πιο σύγχρονων τεχνολογιών, ενώ πολύ σύντομα μέσω του νέου συστήματος, ο κάθε πολίτης θα μπορεί να γνωρίζει ακριβώς τις καταναλώσεις του, τα ποσά για τα οποία χρεώνεται, αλλά και όλες τις επιπλέον λεπτομέρειες αναφορικά με την παροχή και το λογαριασμό του. Στο νέο σύστημα παράλληλα, σε σύντομο διάστημα θα δίνεται ακόμα σωστότερη πληροφόρηση και απεικόνιση της κατανάλωσης σε πραγματικό χρόνο, μόλις ολοκληρωθεί η πλήρης ψηφιοποίηση των υδρομέτρων.

«Σε μια ψηφιακή εποχή, η ΔΕΥΑ του Δήμου Φαιστού έχει χρέος της να αναβαθμίζει συνεχώς τις υπηρεσίες της και να διευκολύνει τους πολίτες» αναφέρει με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Μανώλης Ορφανουδάκης για να προσθέσει: «Έχουμε κάνει ήδη κάποια σημαντικά πρώτα βήματα, αλλά δεν εφησυχάζουμε, αφού συνεχίζουμε δυναμικά φέρνοντας ακόμα περισσότερες νέες τεχνολογίες, έργα και δράσεις για μια σύγχρονη και πλήρως αναβαθμισμένη υπηρεσία κι ένα πλήρως αναβαθμισμένο δίκτυο».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Φαιστού αναφέρει: «Από την πρώτη στιγμή θέσαμε ως στόχο μας να φέρουμε την ΔΕΥΑ, όχι στο σήμερα, αλλά στο αύριο. Γνωρίζουμε πως αυτό το εγχείρημα είναι πολύ δύσκολο, όμως προσπαθούμε καθημερινά, προσθέτοντας συνεχώς νέα εργαλεία και νέες δράσεις. Θεωρώ πως βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο και μέσα στο επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε σε ακόμα περισσότερες δράσεις προς όφελος των δημοτών μας».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 16 Μαΐου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Διανομή ξηράς τροφής και σπιτάκια για γάτες από τον Δήμο Αιγάλεω

Ο Δήμος Αιγάλεω, στο πλαίσιο του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, με γνώμονα την ιδιαίτερη…

Βιώσιμες Πόλεις 15 Μαΐου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέες ράμπες για ΑμεΑ & εμποδιζόμενα άτομα στα Τρίκαλα

Νέες παρεμβάσεις για βελτίωση της προσβασιμότητας στα Τρίκαλα είναι σε εξέλιξη. Όπως ενημερώνει ο Δήμος…

Βιώσιμες Πόλεις 14 Μαΐου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανοιχτή πρόσκληση σε νέους καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης για την αισθητική αναβάθμιση των ΚΑΦΑΟ

Σε πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους έχουν αναδειχθεί τα άλλοτε άχαρα ΚΑΦΑΟ στο πάρκο…