Άρθρο Localit Απρίλιος 08, 2021

Ψηφιακό συμπόσιο ΚΕΔΕ και ICC: «Οι Δήμοι ως μοχλός ανάπτυξης στην μετά Covid-19 εποχή»

Η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με την Εθνική Ελληνική Επιτροπή του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (The International Chamber of Commerce), συνδιοργανώνουν το υβριδικό-ψηφιακό Συμπόσιο με θέμα «Οι Δήμοι ως μοχλός ανάπτυξης στην μετά Covid-19 εποχή», την Τρίτη 13 Απριλίου στις 10 το πρωί.

Την έναρξη του Συμποσίου θα κάνουν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου και ο πρόεδρος του ICC Ελλάς και δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας.

Παρεμβάσεις θα κάνουν οι υπουργοί: Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης,  Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, και οι υφυπουργοί: Ψηφιακής Διακυβέρνησης για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γεώργιος Γεωργαντάς, Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή, η γενική γραμματέας Έρευνας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, και η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι άνθρωποί της, τονίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου σε σχετική δήλωσή του,  στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων ένα χρόνο τώρα αντιμετωπίζοντας τα πρωτόγνωρα προβλήματα που δημιούργησε η φονική πανδημία. Πάντα στην πρώτη γραμμή με πρωτοβουλίες για να μην μείνει κανείς πολίτης μόνος του.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες αλλά πάντα κοιτάμε μπροστά και σχεδιάζουμε την μετά Covid-19 Ελλάδα με όραμα, μεράκι και πολύ σκληρή δουλειά.
Με αυτοπεποίθηση κι αισιοδοξία, φιλοδοξούμε στη μετά Covid-19 εποχή, να μετατρέψουμε τους Δήμους σε μοχλούς ανάπτυξης της χώρας κι ενίσχυσης της κοινωνικής της συνοχής, ακολουθώντας τον Οδικό Χάρτη που έχουμε χαράξει ως αυτοδιοίκηση, που περιλαμβάνει συγκεκριμένα βήματα:

  • Τη διεκδίκηση νέων ρόλων κι αρμοδιοτήτων, στο πλαίσιο της προωθούμενης μεταρρύθμισης του Κράτους.
  • Την ουσιαστική συμμετοχή στο σχεδιασμό και τη διαχείριση του νέου ΕΣΠΑ.
  • Την αξιοποίηση από όλους τους Δήμους, μεγάλους και μικρούς, των πόρων του προγράμματος «Α. Τρίτσης».

Την υλοποίηση μιας σειράς έργων και παρεμβάσεων, μέσα από την ενεργό συμμετοχή της αυτοδιοίκησης στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης κι Ανθεκτικότητας, που αφορούν κι επηρεάζουν την καθημερινότητα των τοπικών μας κοινωνιών.

Με διάλογο σαν αυτόν που θα διεξαχθεί στο virtual forum της ΚΕΔΕ και του ICC, με συνεργασίες και συναινέσεις, είμαστε έτοιμοι να αφήσουμε το θετικό μας αποτύπωμα στην Ελλάδα της επόμενης μέρας».

Η εκδήλωση αποτελείται από τέσσερις θεματικές ενότητες:

  1. Επιχειρηματικότητα και αναπτυξιακά εργαλεία για την Αυτοδιοίκηση
  2. Smart Cities – Καινοτομία και ψηφιακή εποχή
  3. Ο ρόλος της γυναίκας στην μετά Covid-19 εποχή
  4. Τουρισμός ως μοχλός ανάπτυξης.

 Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας από τη σελίδα της ΚΕΔΕ, το κανάλι της Ένωσης στο youtube και τη σελίδα της ΚΕΔΕ στο Facebook.

Κατηγοριες

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΕΔΕ Απρίλιος 17, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Διαδικτυακή ημερίδα: Σύστημα Υγείας και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Δημήτρης Παπαστεργίου: Η δράση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην πανδημία είναι το πρόκριμα για τον ρόλο…

ΚΕΔΕ Απρίλιος 15, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Δ. Παπαστεργίου: Αυτονόητο και δεδομένο ότι οι λαϊκές αγορές πρέπει να είναι, στο σύνολό τους, στην εποπτεία των δήμων

Δύο σημαντικές επισημάνσεις, που αποτελούν πάγιες θέσεις της Αυτοδιοίκησης και της ΚΕΔΕ καταθέτει ο πρόεδρος…

ΚΕΔΕ Απρίλιος 14, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Πέντε διορθώσεις στην κατανομή των πόρων του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» ζητά η ΚΕΔΕ

Δημήτρης Παπαστεργίου: «Χρειαζόμαστε περισσότερους πόρους από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης» Την ανάγκη να υπάρξει μια…