Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021
Η ΚΕΔΕ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ PRODESA
Άρθρο Localit 28 Ιανουαρίου, 2021

Πρωτοβουλία δήμου Αθηναίων για διορισμό κοινής διοίκησης με το Δημόσιο στο Γηροκομείο Αθηνών

Σημαντική πρωτοβουλία για το Γηροκομείο Αθηνών (ΕΛΕΗΜΩΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ), αναλαμβάνει ο δήμος Αθηναίων. Σ΄ έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, σήμερα, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ανακοίνωσε ότι ο δήμος μαζί με το ελληνικό δημόσιο, θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη για το διορισμό προσωρινής διοίκησης. Εισηγούμενος, ο κ. Μπακογιάννης, ανάφερε ότι αποτελεί «ηθική ευθύνη να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ν΄ανακτήσει το Γηροκομείο, με διαφάνεια, υπευθυνότητα και φερεγγυότητα, το ρόλο του». Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, πρόκειται για μια «νέα αρχή, που θα απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της συντριπτικής πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου». Επίσης υπογράμμισε ότι «αυτή δεν είναι παρά η αρχή μιας πολύ μεγάλης προσπάθειας που για να πετύχει απαιτεί την ενότητα του δημοτικού συμβουλίου».

Την πλήρη στήριξη τους εξέφρασαν και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Ο επικεφαλής της « Ανοιχτής Πόλης», Νάσος Ηλιόπουλος, έκανε λόγο για «σημαντική απόφαση», τονίζοντας ότι ο βασικός στόχος πρέπει να είναι «το ίδρυμα να μπορέσει να επιστρέψει σε συνθήκες ομαλότητας και δημοκρατικής λειτουργίας. Σήμερα είπε, φιλοξενούνται μόνο 120 άτομα ενώ θα μπορούσε να είχε 400. Ακόμη ζήτησε να αξιοποιηθούν και τα 800 ακίνητα που του ανήκουν.

Ο επικεφαλής της παράταξης « Αθήνα είσαι εσύ», Παύλος Γερουλάνος , υπογράμμισε ότι το μήνυμα της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου είναι «ενωμένοι στηρίζουμε το Γηροκομείο για να γυρίσει σελίδα» εκφράζοντας την στήριξη του, στην πρωτοβουλία του δημάρχου.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκος Σοφιανός, έκανε λόγο για «εξαιρετικά σημαντική απόφαση» και «βήμα να εμπλακεί ο δήμος ακόμη περισσότερο σε μια σημαντική δομή προς όφελος της τρίτης ηλικίας». Επίσης χαρακτήρισε σημαντικό την «εμπλοκή του κράτους» επισημαίνοντας παράλληλα και την αναγκαιότητα αξιοποίησης των 800 ακινήτων του.

Ο επικεφαλής της παράταξης, «Αθήνα το Σπίτι μας», Βασίλης Καπερνάρος, ανάφερε ότι «μέχρι τώρα υπήρξε η απόλυτη αδιαφορία» και υπογράμμισε ότι τάσσεται» υπέρ της παρέμβασης και του ελέγχου». Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας», Πέτρος Κωνσταντίνου, έκανε λόγο για «ιστορική στιγμή για το Γηροκομείο της Αθήνας» και ζήτησε «να περάσει στο δημόσιο».

Τέλος, η Ντίνα Ρέππα, επικεφαλής της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα Ανταρσία σε κυβέρνηση -ΕΕ- κεφάλαιο», ανέφερε ότι όλα αυτά τα χρόνια κράτος και περιφέρεια δεν έπραξαν τίποτε και άφησαν το Γηροκομείο να συρρικνώνεται. Επίσης είπε λόγω της μεγάλης περιουσίας του «βρίσκεται αντιμέτωπο και με τις ορέξεις μεγάλων συμφερόντων» και ζήτησε «να περάσει στο δημόσιο».

 

Κατηγορίες

Ετικέτες

Σχετικες Αναρτησεις

Ρεπορτάζ 07 Μαρτίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Μεταφορά πολιτών με προβλήματα μετακίνησης στα κέντρα εμβολιασμού από το Δήμο Περιστερίου

Για τη μεταφορά ηλικιωμένων, ατόμων με κινητικά προβλήματα, αλλά και μοναχικών πολιτών, προς και από…

Ρεπορτάζ 07 Μαρτίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Λάρισα: Σε εξέλιξη η προετοιμασία υποδομών για τους σεισμόπληκτους της περιοχής

Για την προσωρινή στέγαση των πληγέντων κατοίκων από τον σεισμό στις περιοχές της Ελασσόνας και…

Ρεπορτάζ 07 Μαρτίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Αφιερωμένο στη γυναίκα το ραντεβού με το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Το ραντεβού της επόμενης Τετάρτης 10 Μαρτίου στις 18:00, είναι αφιερωμένο στη γυναίκα. Με αφορμή…