Μάρτιος 05, 2021

Ποτέ δεν παραδόθηκε στην Κ.Ε.Δ.Ε. πόρισμα από τον κ. Κοντιάδη

Mε αφορμή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του καθηγητή κου Ξ. Κοντιάδη, στο οποίο αναφέρει αναληθώς ότι μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ εξαπέλυσαν σήμερα επίθεση προς το πρόσωπό του,  αλλά και προς τις Περιφέρειες της χώρας, επειδή τάχα δεν συμφωνούμε με το περιεχόμενο του πορίσματος που συνέταξε η Επιτροπή που είχε συσταθεί υπό την Προεδρία του, με αντικείμενο την καταγραφή και την πρόταση για ανακατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ Κεντρικού Κράτους, Περιφερειών και Δήμων, ενόψει της προωθούμενης μεταρρύθμισης στη λειτουργία του Κράτους και την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, θα θέλαμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να ξεκαθαρίσουμε ότι:

 

Α) Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος δεν παρέλαβε ποτέ πόρισμα από την Επιτροπή Κοντιάδη. Κανένα από τα μέλη της Επιτροπής που εκπροσωπούν την ΚΕΔΕ στη συγκεκριμένη επιτροπή δεν έχουν γνώση  κάποιου κειμένου, ενώ είναι σημαντικό να επισημάνουμε πως η συγκεκριμένη επιτροπή έχει να συνεδριάσει εδώ κι ένα χρόνο κι ως εκ τούτου, είναι αδύνατον να υπάρχει τελικό κείμενο πορίσματος. Πότε κι από ποιους συντάχθηκε το πόρισμα αυτό, πότε παρουσιάστηκε επίσημα κι εγκρίθηκε και πότε και σε ποιους παραδόθηκε;

 

Β) Το γεγονός ότι δεν υπάρχει πόρισμα της Επιτροπής επιβεβαιώνεται κι από πρόσφατη δήλωση της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία ανέφερε ότι «δεν βρήκε στα συρτάρια της» κανένα τέτοιο πόρισμα .

 

Γ) Τα όσα παρουσιάζει στον Τύπο ο κ. Κοντιάδης τις τελευταίες ημέρες ως περιεχόμενο του πορίσματος της Επιτροπής, προφανώς απηχούν προσωπικές του απόψεις, οι οποίες είναι απολύτως σεβαστές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τις απόψεις της Αυτοδιοίκησης και δεν φέρουν την υπογραφή των μελών της Επιτροπής.

 

Δ) Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος με πολύ συγκεκριμένες θέσεις, που διατυπώθηκαν μέσα από τις συνεδριακές της διασκέψεις, συμμετέχει στη διαδικασία  διαμόρφωσης του νομοσχεδίου για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, επιλέγοντας το δρόμο του διαλόγου και της συνεργασίας μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου βαθμού Αυτοδιοίκησης, προς όφελος των πολιτών των τοπικών μας κοινωνιών.

Κατηγοριες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... Απρίλιος 17, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Διαδικτυακή ημερίδα: Σύστημα Υγείας και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Η δράση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην πανδημία είναι το πρόκριμα για…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Απρίλιος 15, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Συλλυπητήρια για τον θάνατο του πρώην Δημάρχου Χαλκιδέων, Γιάννη Σπανού

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας αποχαιρετά τον επι σειρά ετών Δήμαρχο Χαλκιδέων, Γιάννη Σπανό. Ο…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... Απρίλιος 15, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Δήλωση Προέδρου Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Δημήτρη Παπαστεργίου για το ζήτημα του σχεδίου νόμου που αφορά τις λαϊκές αγορές.

Με αφορμή το σχέδιο νόμου που προωθεί η Κυβέρνηση σχετικά με τη λειτουργία των λαϊκών…