Άρθρο Localit 29 Απριλίου, 2021

Περιφέρεια Κρήτης: Χρηματοδότηση βιοκλιματικής ανάπλασης στην Καλιθέα Ρεθύμνου

Την βιοκλιματική  ανάπλαση στην οδό Κολοκοτρώνη, στην περιοχή Καλλιθέα της πόλης του Ρεθύμνου, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Το έργο εντάσσεται με προϋπολογισμό 1.455.000 ευρώ στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014 – 2020 και θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στην βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Η περιοχή παρέμβασης έχει εμβαδό 7.400 τετραγωνικά μέτρα και βρίσκεται στη νότια πλευρά της πόλης του Ρεθύμνου. Πρόκειται για βιοκλιματική ανάπλαση που αναβαθμίζει την περιοχή σε συνέχεια της ενεργειακής αναβάθμισης του παρακείμενου 6ου Δημοτικού Σχολείου.

Το έργο προβλέπει – μεταξύ άλλων – οργάνωση των πεζοδρομίων, των διαβάσεων και της σήμανσης σύμφωνα με τις προδιαγραφές της νομοθεσίας για την προσβασιμότητα και την ασφάλεια των πεζών. Προστασία της κίνησης των πεζών. Διευθέτηση κίνησης οχημάτων και βιοκλιματική αναβάθμιση της περιοχής με την οργάνωση και ενίσχυση φύτευσης όπου είναι γεωμετρικά εφικτό σε συνδυασμό και με την χρήση νέων ψυχρών υλικών. Εγκατάσταση στον δημόσιο χώρο του απαραίτητου αστικού εξοπλισμού που θα ενισχύσει και θα υποστηρίξει την χρήση του (καλαθάκια απορριμμάτων, καθιστικά παγκάκια, παρκινγκ ποδηλάτων, κτλ.). Αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού σε όλο το μήκος του άξονα των οδών με κατάλληλα φωτιστικά εξοικονόμησης ενέργειας. Χρήση υλικών κατασκευής κατάλληλων με τον χαρακτήρα της περιοχής αλλά και σε συνάφεια με τα υφιστάμενα υλικά των πρόσφατων αναπλάσεων με στόχο την ομοιογενή εικόνα του δημόσιου χώρου.

Πρόκειται για έργο που εντάσσεται στη λογική των ολοκληρωμένων αστικών αναπλάσεων των πόλεων του νησιού.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 14 Μαΐου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έκθεση για την 80η επέτειο από την Μάχη της Κρήτης

Mε αφορμή τα 80 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης ο Δήμος Ηρακλείου σε συνδιοργάνωση…

Με μια ματιά 14 Μαΐου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λειτουργία αθλητικών υποδομών δήμου Παλαιού Φαλήρου

Τον πρόγραμμα λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων  και ο τρόπος χρήσης των αθλητικών υποδομών για ατομικές…

Με μια ματιά 12 Μαΐου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο δήμος Αλεξανδρούπολης φωταγωγεί το κτίριο του Μουσικού Γυμνασίου για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή που από το 1965 εορτάζεται κάθε χρόνο στις 12…