Άρθρο Localit 23 Μαρτίου, 2021

Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: Κατασκευή νέου κυττάρου και μονάδας τριτοβάθμιας επεξεργασίας στον ΧΥΤΑ Γιαννιτσών

Την κατασκευή νέου κυττάρου στον ΧΥΤΑ Γιαννιτσών και την εγκατάσταση μονάδας τριτοβάθμιας επεξεργασίας για την αναβάθμιση της εγκατάστασης επεξεργασίας των στραγγισμάτων χρηματοδοτεί η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Το έργο της «Κατασκευής της Β’ φάσης και αναβάθμισης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Στραγγισμάτων (ΕΕΣ) του ΧΥΤ Γιαννιτσών», έχει προϋπολογισμό περίπου 7 εκ. ευρώ.
H λεκάνη της Β’ φάσης του ΧΥΤΑ θα έχει έκταση περίπου 35 στρέμματα και θα εξασφαλίζει χωρητικότητα ίση με 800.320 κυβικά μέτρα.
Στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστεί το νέο κύτταρο, θα πραγματοποιηθούν έργα στεγανοποίησης της νέας λεκάνης, θα γίνουν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας του χώρου, έργα συλλογής στραγγισμάτων στο νέο κύτταρο, έργα διαχείρισης βιοαερίου από το νέο κύτταρο, θα προχωρήσει η αναβάθμιση της εγκατάστασης επεξεργασίας των στραγγισμάτων και θα τοποθετηθεί μονάδα τριτοβάθμιας επεξεργασίας, ώστε να μπορούν τα επεξεργασμένα στραγγίσματα να διατίθενται στον ορισμένο από την περιβαλλοντική αδειοδότηση αποδέκτη.
Στα νέα έργα υποδομής του ΧΥΤΑ περιλαμβάνεται οδοποιία, δίκτυο ύδρευσης, δίκτυο πυρόσβεσης – πυροπροστασίας, φωτισμός κτλ.
Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων ο ΧΥΤΑ Γιαννιτσών θα είναι πλήρης και λειτουργικός, ενώ το υφιστάμενο κύτταρο θα πάψει να λειτουργεί σύντομα, δεδομένου ότι έχει κορεστεί.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Διαχείριση απορριμμάτων 12 Μαΐου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Περάματος: Άδικη και ταξικά μεροληπτική η δημιουργία νέας Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό

Την πλήρη αντίθεσή της εκφράζει για μια ακόμη φορά η δημοτική αρχή του δήμου Περάματος…

Διαχείριση απορριμμάτων 05 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων  

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση τέθηκε το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του…

Διαχείριση απορριμμάτων 02 Μαρτίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για τη δημιουργία πράσινων σημείων στην Κεντρική Μακεδονία

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη δημιουργία και τη λειτουργία πράσινων σημείων και στην…