Άρθρο Localit 29 Απριλίου, 2021

Πέλλα: Οι μαθητές του ΚΔΑΠΜΕΑ εμπνέονται από το Αρχαιολογικό Μουσείο

Έργα με τεχνικές και θέματα από το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας εμπνέονται και δημιουργούν οι μαθητές του ΚΔΑΠΜΕΑ Γιαννιτσών της ΔΗΚΕΠΑΠ, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδεύτριας τους, κεραμίστριας Αγγελικής Παπαδοπούλου.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας πάντα αποτελούσε πηγή έμπνευσης για τους νέους του Εργαστηρίου Κεραμικής του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ατόμων με Αναπηρίες. «Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας είναι ο θησαυρός της περιοχής μας», λέει η εκπαιδεύτρια Αγγελική Παπαδοπούλου και προσθέτει: «σαν εργαστήρι έχουμε συμμετάσχει σε διάφορες δράσεις Κεραμικής σε αλληλεπίδραση με το Μουσείο και τους ανθρώπους του. Αγαπάμε ιδιαίτερα το χώρο αυτό γιατί μας δίνει την δυνατότητα να μάθουμε την ιστορία στην περιοχή μας, να μάθουμε για τον τρόπο ζωής των ανθρώπων που έζησαν πριν από εμάς. Αποτελεί για εμάς πηγή γνώσης και χαράς, κάθε φορά εμπνεόμαστε από μια άλλη θεματική ενότητα του».

Τους χειμερινούς μήνες, με αφορμή τα όμορφα πιάτα του Μουσείου, Εργαστήρι Κεραμικής δημιούργησε με μακαρόνια το θέμα, «ένα πιάτο για κάθε παιδί». Την Άνοιξη, οι μαθητές έκαναν ένα νοητό ταξίδι στις Ελληνιστικές πόλεις, μίλησαν με την κεραμίστρια τους για την ανάγκη οργάνωσης της κεραμικής παραγωγής με καλούπια και είδαν σε φωτογραφίες και βίντεο την περίφημη συλλογή εκμαγείων του Μουσείου. Χρησιμοποιώντας καλούπια έφτιαξαν τα δικά τους αγγεία, τα οποία στόλισαν με ανοιξιάτικα λουλούδια.

Το Εργαστήριο Κεραμικής του ΚΔΑΠΜΕΑ Γιαννιτσών, με κάποια από τα αγγεία αυτής της δράσης θα συμμετάσχει τον μήνα Μάιο, στο «Matres Week Earth» στη Φαέντζα της Ιταλίας, με θέμα «η Άνοιξη επιστρέφει πάντα».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 16 Μαΐου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Περιστερίου: Ψηφιακή μαστογραφία σε ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες

Ο Δήμος Περιστερίου σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ και το Σύλλογο Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου…

Ενδιαφέρουν 15 Μαΐου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Αγίας Παρασκευής

Την 80η  Εθελοντική Αιμοδοσία, διοργανώνει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2021,  στην…

Ενδιαφέρουν 14 Μαΐου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: 27 ερωτήσεις – απαντήσεις για τους Δασικούς Χάρτες

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με σκοπό τη σωστή ενημέρωση των πολιτών παραθέτει απαντήσεις σε…