Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021
Η ΚΕΔΕ
Άρθρο Localit 11 Νοεμβρίου, 2020

Πειραιά: Εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2021

 

Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία σε ειδικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης 2021 και o Προϋπολογισμός εσόδων και εξόδων οικονομικού έτους 2021, καθώς και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Πειραιά για το έτος 2021.

Όπως σημειώνεται, το Τεχνικό Πρόγραμμα εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία, καθώς το υπερψήφισαν και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης «Πειραιάς, Πόλη, Πρότυπο», «Πειραιάς για Όλους» και «Πειραιάς σε Τάξη», πλην της «Λαϊκής Συσπείρωσης Πειραιά».

Ο Δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης,  τόνισε ότι ο Προϋπολογισμός αποτελεί το βασικότερο εργαλείο διοίκησης, απαραίτητο για την καθημερινή λειτουργία, αλλά και για την υλοποίηση του αναπτυξιακού οράματος του Δήμου.

Όπως είπε,   η Δημοτική Αρχή κατήρτισε υπό δύσκολες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, έναν ρεαλιστικό, ισοσκελισμένο και σύννομο προϋπολογισμό, λέγοντας πως είναι σημαντικό να λάβει όλες τις έγκυρες εγκρίσεις από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.

«Η ψήφιση του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος είναι κορυφαίες διαδικασίες για τον Δήμο Πειραιά. Φέτος καλούμαστε να λειτουργήσουμε σε ένα δύσκολο περιβάλλον λόγω της πανδημίας, ωστόσο όπως έχω ξαναπεί, οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τους δημότες και την πόλη μας» ανέφερε. Αναφερόμενος στα μεγάλα έργα του Δήμου, όπως η αξιοποίηση του Πύργου, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στο Μικρολίμανο, το μεγάλο έργο αναβάθμισης του δημοτικού φωτισμού σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες κ.α., εεσήμανε πως εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα η «μάχη» για τη βελτίωση της καθημερινότητας των Πειραιωτών.

Επιπλέον, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη μείωση 5% σε όλες τις κατηγορίες των ανταποδοτικών τελών για το 2021, λέγοντας πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση των τελευταίων ετών στον Δήμο Πειραιά, καθώς και στις νέες μειώσεις για τους τρίτεκνους, σημειώνοντας: «Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να στηρίζει με πρωτοβουλίες και δράσεις τους δημότες, τις επιχειρήσεις και τις ευπαθείς ομάδες της πόλης μας». Ο κ. Μώραλης ανέφερε επίσης, πως είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό το γεγονός, ότι το τεχνικό πρόγραμμα 2021 ψηφίστηκε και από την πλειοψηφία των συνδυασμών της αντιπολίτευσης.

Κατηγορίες

Ετικέτες

Σχετικες Αναρτησεις

Ρεπορτάζ 16 Ιανουαρίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Στα λευκά η Θεσσαλονίκη, χιόνι σε Λάρισα, Τρίκαλα, Ήπειρο

Στα λευκά ντύθηκε η Θεσσαλονίκη, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία. Η πυκνή…

Ρεπορτάζ 16 Ιανουαρίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Χιόνια και στην Αττική – Κλειστοί δρόμοι σε Πάρνηθα, Πεντέλη και Υμηττό

Έκλεισε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, και η οδός Τατοϊου, δύο…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 16 Ιανουαρίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Δήμος Λαμιέων: Drive through rapid test την Κυριακή 17 Ιανουαρίου σε Λαμία και Ανθήλη

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, ο Δήμος Λαμιέων σε…