Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021
Η ΚΕΔΕ
18 Σεπτεμβρίου, 2020

Χανιά: Προληπτικά μέτρα των δήμων για αντιμετώπιση τυχόν έντονων καιρικών φαινομένων

Στην λήψη προληπτικών μέτρων ύστερα και από τις προβλέψεις για έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να πλήξουν τις επόμενες ώρες και τα Χανιά, προχωρούν δήμοι της περιοχής.

Στην πόλη των Χανίων συνεργεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης προχώρησαν στον καθαρισμό φρεατίων, ενώ η Διεύθυνση Περιβάλλοντος Πρασίνου και Καθαριότητας του δήμου με ανακοίνωσή της απευθύνει έκκληση προς τους δημότες και τους επαγγελματίες, όπως αποφύγουν την απόρριψη ογκωδών αντικειμένων (προϊόντα κλαδέματος, είδη οικιακού εξοπλισμού) στους κοινόχρηστους χώρους κατά το επόμενο διήμερο.

Από το πρωί τεχνικά συνεργεία του δήμου απομάκρυναν από παραλίες τις ειδικές ράμπες πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα «seatrack» στην θάλασσα, καθώς κρίθηκε σκόπιμο να απομακρυνθούν από τις παραλίες, νωρίτερα του προγραμματισμένου χρονικού διαστήματος φύλαξής τους, για την αποφυγή πιθανής ζημιάς.

Σε επιφυλακή βρίσκεται το σύνολο του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Στην λήψη προληπτικών μέτρων προχώρησε και ο δήμος Πλατανιά, ο οποίος παράλληλα σύμφωνα με ανακοίνωση, το προηγούμενο χρονικό διάστημα έχει προχωρήσει σε προγραμματισμένες εργασίες καθαρισμού τάφρων και φρεατίων ομβρίων υδάτων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις σε σημεία της παραλιακής ζώνης, στην περιοχή του Βόρειου Άξονα του, ενώ συνεχίζεται ο καθαρισμός και σε άλλα σημεία.

«Οι υπηρεσίες και ο εμπλεκόμενος μηχανισμός του δήμου είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκληθούν», καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου.

Κατηγορίες

Σχετικες Αναρτησεις

Δήμος Χανίων 18 Σεπτεμβρίου, 2020
Χανιά: Προληπτικά μέτρα των δήμων για αντιμετώπιση τυχόν έντονων καιρικών φαινομένων

Στην λήψη προληπτικών μέτρων ύστερα και από τις προβλέψεις για έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται…

Διαβάστε Περισσότερα
Δήμος Χανίων 17 Σεπτεμβρίου, 2020
Δήμος Χανίων:Σε ετοιμότητα Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Χανίων

Από το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας & Πυροσβεστικού Σταθμού του Δήμου Χανίων γνωστοποιείται προς τους πολίτες ότι ο…

Διαβάστε Περισσότερα
Δήμος Χανίων 16 Σεπτεμβρίου, 2020
Διανομή σχολικών ειδών από το δήμο Χανίων

Στη διανομή σχολικών ειδών σε 250 μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της πόλης προχώρησαν οι…

Διαβάστε Περισσότερα