Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021
Η ΚΕΔΕ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ PRODESA
Άρθρο Localit 21 Ιανουαρίου, 2021

Οι προοπτικές ανάπτυξης των ορεινών περιοχών της Κρήτης, στο επίκεντρο ημερίδας

Την ανάγκη δημιουργίας μιας Περιφερειακής Στρατηγικής ειδικά για τις ορεινές περιοχές, επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου EUROMONTANA Γιώργος Αλεξάκης,  στην εισαγωγική του ομιλία κατά την  ημερίδα της Περιφέρειας Κρήτης για τις μελλοντικές προοπτικές ανάπτυξης των ορεινών περιοχών του νησιού.

Η συνεργασία είναι απαραίτητη για την επίτευξη της ευρωπαϊκής πολιτικής συνοχής και την πορεία προς μία βιώσιμη Ευρώπη, όπως είπε.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Περιφέρειας Κρήτης στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Συνεργασίας Euromontana, που προωθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στις περιοχές αυτές.

Στη διάρκειά της, συζητήθηκαν διεξοδικά οι προοπτικές ανάπτυξης των ορεινών περιοχών της Κρήτης, καθώς όπως αναφέρθηκε οι περιοχές αυτές αντιμετωπίζουν τα ίδια περίπου προβλήματα-προκλήσεις.  «Για το σκοπό αυτό απαιτείται συνεργασία των τοπικών φορέων, αλλά και με Ευρωπαϊκά Δίκτυα για την ανταλλαγή καλών πρακτικών, τη διάχυση της γνώσης και της τεχνολογίας με σκοπό την επιστροφή του πληθυσμού στην ύπαιθρο», όπως επισημάνθηκε.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Marie Clotteau Διευθύντρια Euromontana,  Νίκος Συριγωνάκης Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Παύλος Μπαριτάκης Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, Γιώργος Μυλωνάκης Δήμαρχος Κισσάμου, Σωκράτης Κεφαλογιάννης Δήμαρχος Ανωγείων, Γιάννης Στεφανάκης Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Λουκάς Ανδριανός εκπρόσωπος του Δ. Πλατανιά, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Ειρήνη Χουδετσανάκη Πρόεδρος Δικτύου AREPO, Μαρία Ραπτάκη Προϊσταμένη Γεν. Δ/νσης Εσωτερικής Λειτουργίας, Λευτέρης Κοπάσης Πρόεδρος ΟΑΚ, Ευγενία Στυλιανού Γεν. Γραμματέας Δ. Ηρακλείου, Ζαχαρίας Σωμαράς Προϊστάμενος Γεν. Δ/νσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, εκπρόσωποι του ΟΦΥΠΕΚΑ, στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης, εκπρόσωποι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Αναπτυξιακών Εταιριών, Επιμελητηρίων, του Γεωπάρκου Σητείας και άλλοι φορείς.

Κατηγορίες

Ετικέτες

Σχετικες Αναρτησεις

Ρεπορτάζ 07 Μαρτίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Μεταφορά πολιτών με προβλήματα μετακίνησης στα κέντρα εμβολιασμού από το Δήμο Περιστερίου

Για τη μεταφορά ηλικιωμένων, ατόμων με κινητικά προβλήματα, αλλά και μοναχικών πολιτών, προς και από…

Βιώσιμες Πόλεις 07 Μαρτίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Πάργα: Πρόταση χρηματοδότησης για δημιουργία «Πράσινου Σημείου»

Πρόταση χρηματοδότησης για την δημιουργία «Πράσινου Σημείου» με προϋπολογισμό ύψους 814.878,00€, κατέθεσε ο Δήμος Πάργας…

Ρεπορτάζ 07 Μαρτίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Λάρισα: Σε εξέλιξη η προετοιμασία υποδομών για τους σεισμόπληκτους της περιοχής

Για την προσωρινή στέγαση των πληγέντων κατοίκων από τον σεισμό στις περιοχές της Ελασσόνας και…