Άρθρο Localit 05 Φεβρουαρίου, 2021

Ο περιφερειακός σχεδιασμός διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική στη συνάντηση Γ. Πατούλη και ΠΟΕ -ΟΤΑ

Η πορεία υλοποίησης του περιφερειακού σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης που είχε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης με τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ και τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ, Γ. Ζαχαρόπουλο.

Με αφορμή τη συνάντηση την οποία ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε ως απαρχή μιας νέας περιόδου διαλόγου και συνεργασίας με την ΠΟΕ ΟΤΑ «με κοινό στόχο να γυρίσουμε σελίδα στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων», αναφέρθηκε στο σταθερό βηματισμό για την υλοποίηση του ΠΕΣΔΑ. Ο κ. Πατούλης επεσήμανε πως παρά τις δυσκολίες που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας το πρόγραμμα για την ανακύκλωση και την κλιμακωτή εφαρμογή της “διαλογής στην πηγή” εξελίσσεται ομαλά. Έχει προχωρήσει ο επαναπροσδιορισμός των στόχων για την επαναχρησιμοποίηση, και από το 2020 ενισχύθηκαν οι δήμοι με καφέ κάδους και απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων. Επιπλέον και σε συνεργασία με τους δήμους, δημιουργούνται 1.000 γωνιές ανακύκλωσης σε στοχευμένα σημεία (σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες, αθλητικούς χώρους, εκκλησίες).

Ο περιφερειάρχης απευθυνόμενος στον πρόεδρο Ν. Τράκα και τα μέλη της ΕΕ, επισήμανε ότι μπορεί να μην υπάρχει σύγκλιση απόψεων πάνω σ’ αυτό το κρίσιμο ζήτημα, ωστόσο «κοινό ζητούμενό μας είναι να κλείσει οριστικά ο ΧΥΤΑ Φυλής». Προς αυτήν την κατεύθυνση, τόνισε, «θα συνεργαστούμε διατηρώντας ένα ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε μόνιμη και βιώσιμη λύση στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής, η οποία δεν αντέχει άλλο να θάβει σκουπίδια».

Τέλος, αναφερόμενος στο αίτημα της ΠΟΕ ΟΤΑ για κάλυψη των αναγκών στο ΧΥΤΑ από μόνιμο προσωπικό, επισήμανε ότι είναι ανάγκη να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο, προκειμένου να είναι σε θέση η Περιφέρεια και ο ΕΔΣΝΑ να καλύπτουν άμεσα τις ελλείψεις που έχουν σε μόνιμο προσωπικό, υπενθυμίζοντάς ότι η Περιφέρεια σταθερά διεκδικεί την έγκριση μόνιμων προσλήψεων από το υπουργείο Εσωτερικών.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 16 Μαΐου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Ακουστικό αναγνωστήριο» από την Κινητή Μονάδα Κέντρου Κοινότητας Δήμου Καλαμάτας

Στο πλαίσιο δράσεων της Κινητής Μονάδας Κέντρου Κοινότητας Δήμου Καλαμάτας από την Τέταρτη 19.05.2021 (και…

Ρεπορτάζ 16 Μαΐου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόγραμμα πολιτισμού για παιδιά – εφήβους από το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων

Με την επαναδραστηριοποίηση στον τομέα του πολιτισμού μετά την πανδημία, συνέπεσε η έγκριση πρότασης του…

Ρεπορτάζ 16 Μαΐου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Παύλου Μελά: “Εξερευνώντας τις αρχαίες εφευρέσεις & τη λαϊκή παράδοση μέσα από βυζαντινά μονοπάτια”

Στον Δήμο Παύλου Μελά, την Τρίτη 18 Μαΐου, και στις 18.15 και στις 19.15, θα…