Άρθρο Localit Απρίλιος 08, 2021

Ο δήμος Μάνδρας- Ειδυλλίας προετοιμάζεται για την αντιπυρική περίοδο

Ο δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας  ξεκίνησε τις  προετοιμασίες ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. O δήμαρχος Χρήστος Στάθης και οι συνεργάτες του, μαζί με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Διοίκησης Αττικής Κωνσταντίνο Θεοφιλόπουλο, τον συντονιστή Επιχειρήσεων Αττικής υποστράτηγο Ιωάννη Πετρούτσο και τον διοικητή Πυροσβεστικής Δυτικής Αττικής αρχιπύραρχο Δημήτρη Πατράκη, επισκέφτηκαν και εξέτασαν όλα τα πυροφυλάκια της επικράτειας του δήμου. Ακόμη, ελέγχθηκαν διεξοδικά τα σημεία που φιλοξενούν τις υδατοδεξαμενές, καθώς και τα κλιμάκια πυροπροστασίας που δημιουργήθηκαν κατά την περσινή περίοδο στο Πανόραμα και στο Πόρτο Γερμενό. Ειδικά ως προς την ευαίσθητη περιοχή του Πόρτο Γερμενού, συζητήθηκε η επισκευή ενός παλιού κτιρίου Δημοτικού σχολείου, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως ένα επιπλέον πυροφυλάκιο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Παράλληλα, ο δήμος έχει αναπτύξει συνεργασίες με εθελοντικούς συλλόγους δασοπροστασίας, αλλά και με τον ΣΕΔΑΠ (Σύλλογος Εθελοντών Δασοπροστασίας Αττικής Πάρνηθας), προκειμένου να συνδράμει με τρία πυροσβεστικά οχήματα στο Αλεποχώρι, στην Ψάθα και στο Πόρτο Γερμενό.

Σε εξέλιξη και σε συνεργασία με την περιφέρεια Αττικής, βρίσκονται οι κλαδεύσεις των δέντρων, ενώ τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει το συντονιστικό όργανο του δήμου, ώστε να κωδικοποιήσει και να δρομολογήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες δασοπροστασίας.

 

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ Απρίλιος 17, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Αθήνα: Επιχείρηση καθαριότητας στην πλατεία Αγ. Γεωργίου, στην Κυψέλη

Συντονισμένη επιχείρηση καθαρισμού της πλατείας Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη, και των γύρω δρόμων έγινε τα…

Βιώσιμες Πόλεις Απρίλιος 17, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Σε εφαρμογή το νέο ψηφιακό σύστημα της ΔΕΥΑ Φαιστού

Σε εφαρμογή έχει τεθεί ήδη το νέο, αναβαθμισμένο ψηφιακό σύστημα της ΔΕΥΑ Δήμου Φαιστού, με…

Διαδρομές ... Απρίλιος 17, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Ο σχεδιασμός του Δήμου Θάσου για την τουριστική προβολή του νησιού

Στην ανάδειξη της ελληνικής φιλοξενίας, συμβάλει καθοριστικά ο Δήμος Θάσου. Όπως επισημαίνει  η  προώθηση και…