Άρθρο Localit 07 Μαρτίου, 2021

Λειτουργία Κοινωνικού Οδοντιατρείου  στον Δήμο Νέας Σμύρνης

Τη λειτουργία Κοινωνικού Οδοντιατρείου, στο χώρο των Δημοτικών Ιατρείων επί της οδού Αρτάκης 76-78, με στόχο τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ανακοίνωσαν ο  Δήμος Νέας Σμύρνης και η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης  Η ένταξη στη νέα αυτή δομή γίνεται με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, ύστερα από αίτημα του ενδιαφερόμενου στην Κοινωνική Υπηρεσία (Ελ. Βενιζέλου 18, 213 2025 882).

Το Οδοντιατρείο λειτουργεί σε καθημερινή βάση κατόπιν ραντεβού.

Η  κοινωνική  δομή αποσκοπεί να καλύψει δωρεάν μία πολύ σημαντική ανάγκη, αυτή της οδοντιατρικής περίθαλψης καθώς και να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους πολίτες .

Όπως σημειώνεται, στόχος είναι η προαγωγή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που ενισχύεται από το ΚΕΠ Υγείας (Αρτάκης 76-78) και η αναβάθμιση των ήδη υπαρχουσών δομών με γνώμονα πάντα την αρτιότερη κάλυψη των αναγκών των πολιτών .

Ο δήλωσε σχετικά:

«Η νέα κοινωνική δομή του Κοινωνικού Οδοντιατρείου αποσκοπεί να καλύψει το κενό που υπάρχει για δωρεάν οδοντιατρική περίθαλψη σε οικονομικά αδύναμους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν παραμελήσει την στοματική τους υγιεινή» δήλωσε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης  Π Γιατζίδης. Παράλληλα αναφερόμενος στο γεγονός ότι η πολυετής κρίση περιόρισε σημαντικά την πρόσβαση των πολιτών στον οδοντίατρο, επεσήμανε ότι είναι καθήκον για τον Δήμο να προσφέρει στους πολίτες οδοντιατρικές υπηρεσίες από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό

 

 

 

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 16 Μαΐου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Ακουστικό αναγνωστήριο» από την Κινητή Μονάδα Κέντρου Κοινότητας Δήμου Καλαμάτας

Στο πλαίσιο δράσεων της Κινητής Μονάδας Κέντρου Κοινότητας Δήμου Καλαμάτας από την Τέταρτη 19.05.2021 (και…

Βιώσιμες Πόλεις 16 Μαΐου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Διανομή ξηράς τροφής και σπιτάκια για γάτες από τον Δήμο Αιγάλεω

Ο Δήμος Αιγάλεω, στο πλαίσιο του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, με γνώμονα την ιδιαίτερη…

Ρεπορτάζ 16 Μαΐου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόγραμμα πολιτισμού για παιδιά – εφήβους από το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων

Με την επαναδραστηριοποίηση στον τομέα του πολιτισμού μετά την πανδημία, συνέπεσε η έγκριση πρότασης του…