Άρθρο Localit 15 Σεπτεμβρίου, 2020

Κορονοϊός: Νέα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν για την Αττική

Νέα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα για την περιφέρεια της Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στα μέτρα που εξετάζονται είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, ο περιορισμός των ατόμων σε συναθροίσεις, λιγότερα τραπεζοκαθίσματα στους χώρους εστίασης, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να κλείσουν θέατρα, συναυλιακοί χώροι, κινηματογράφοι κ.λπ.

Η Αττική εμφανίζεται ως σταθερά επιβαρημένη περιοχή, στην οποία εντοπίζονται τα τρία στα τέσσερα κρούσματα. Χθες από τα 180 συνολικά νέα κρούσματα τα 102 καταγράφηκαν στην περιφέρεια Αττικής. Δήμοι που φαίνεται να έχουν επιβαρυνθεί περισσότερα είναι ο δήμος Αθηναίων, ο δήμος Πειραιά και ο δήμος Κηφισσιάς.

Ωστόσο , όπως υποστήριξε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Επιδημιολόγων, Νίκος Σύψας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τα μέτρα θα έχουν οριζόντια ισχύ.

«Αυτό που μας οδηγεί στα νέα μέτρα είναι ορισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά της επιδημίας στην Αττική, όπως ο αριθμός των διασωληνώσεων, ο αριθμός των νοσηλειών, ο μεγάλος πληθυσμός και η πυκνότητα του πληθυσμού. Πρέπει προκαταβολικά να προστατεύσουμε τα σχολεία. Δεν πρόκειται για γενικευμένο lockodown, αλλά περιοριστικά μέτρα που αφορούν σε όλη την Αττική, οριζόντια σε όλη την Αττική», συμπλήρωσε ο κ. Σύψας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή των Επιδημιολόγων καταρτίζει τον κατάλογο των μέτρων που θα εφαρμοστούν σε περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η Αττική.

Και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, είχε κάνει λόγο για λόγο για παρέμβαση πιο τοπικά, σε επίπεδο δήμων με οριζόντια ή κάποια συγκεκριμένα μέτρα για τον περιορισμό μιας τοπικής συρροής ή έξαρσης της πανδημίας.

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 15 Μαΐου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέες ράμπες για ΑμεΑ & εμποδιζόμενα άτομα στα Τρίκαλα

Νέες παρεμβάσεις για βελτίωση της προσβασιμότητας στα Τρίκαλα είναι σε εξέλιξη. Όπως ενημερώνει ο Δήμος…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 15 Μαΐου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γλυφάδα: Δωρεάν self  test με λήψη σάλιου στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου

Ο Δήμος Γλυφάδας ενημερώνει ότι προμηθεύτηκε και διαθέτει δωρεάν για όλα τα παιδιά των δημοτικών…

Ρεπορτάζ 15 Μαΐου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δια ζώσης επαναλειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Ν. Σμύρνης

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο επαναλειτουργεί με διά ζώσης μαθήματα στους εγγεγραμμένους μαθητές της πόλης , για…