Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021
Η ΚΕΔΕ
PRODESA, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΕΝΕΡΓ. ΑΠΟΔΟΣΗΣ
Συνεδριακές Διασκέψεις
Άρθρο Localit 08 Δεκεμβρίου, 2020

Κοινωνικό Φροντιστήριο ιδρύει ο Δήμος Δυτικής Λέσβου

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, κάνει πράξη την πρωτοβουλία που πήρε προ ολίγων μηνών, θέτοντας τις βάσεις προκειμένου να ιδρύσει Κοινωνικό Φροντιστήριο, απευθύνοντας σχετική Δημόσια Πρόσκληση.

Στόχος της δημοτικής αρχής και του δημάρχου Τ. Βέρρου-ειδικά από την έναρξη της πανδημίας που άλλαξε δραματικά τη ζωή όλων-  είναι η ενίσχυση του πλέγματος κοινωνικής προστασίας,  σε όσο το δυνατόν περισσότερους τομείς και εν προκειμένω η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είναι στην κατεύθυνση της ισότητας στην παρεχόμενη παιδεία.

Με τη συμβολή εθελοντών εκπαιδευτικών το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Δυτικής Λέσβου φιλοδοξεί  να παρέχει πρόσθετη διδακτική στήριξη σε μαθητές άπορων ή οικονομικά αδύναμων οικογενειών, που κατοικούν στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, καθώς και σε άπορους απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτό το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Δυτικής Λέσβου προσκαλεί εθελοντές καθηγητές για την ενίσχυση της λειτουργίας του κατά το σχολικό έτος 2020-2021. Συγκεκριμένα καλούνται Φιλόλογοι, Κοινωνιολόγοι, Μαθηματικοί, Φυσικοί, Χημικοί, Βιολόγοι, καθώς επίσης και εκπαιδευτικοί με ειδικότητα στο μάθημα Αρχών Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ) και Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΑΕΠΠ), ώστε να ενισχυθεί το δυναμικό των εκπαιδευτικών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο σχεδιάζεται να στεγάζεται σε σχολικές αίθουσες του ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ Καλλονής.

Ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών και μαθητών, θα εξεταστεί η δυνατότητα λειτουργίας παραρτημάτων και στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου, ώστε να αντιμετωπιστεί το μεγάλο χωρικό εύρος που καταλαμβάνουν οι κοινότητές  και οι ανάλογες δυσχέρειες στις μετακινήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου στα τηλέφωνα: 22533-50219.

Κατηγορίες

Ετικέτες

Σχετικες Αναρτησεις

Ρεπορτάζ 27 Ιανουαρίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Συνεδριάζει αύριο Πέμπτη το Υπουργικό Συμβούλιο- Τι θα συζητηθεί

Συνεδριάζει αύριο στις 11:00 υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Υπουργικό…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ ... 27 Ιανουαρίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
ΠΟΥ: Σε 70 χώρες εντοπίζεται η βρετανική παραλλαγή του νέου κορονοϊού, σε 31 η νοτιοαφρικανική

Ο αριθμός των χωρών και εδαφών όπου έχει εντοπιστεί η βρετανική παραλλαγή του νέου κορονοϊού…

Ρεπορτάζ 27 Ιανουαρίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Χανιά: Με 400 νέα αντιβακτηριδιακά κρεβάτια εξόπλισε τα ολοήμερα Νηπιαγωγεία του ο Δήμος

Με 400 νέα αντιβακτηριδιακά κρεβατάκια ενισχύθηκε ο σχολικός εξοπλισμός των νηπιαγωγείων του Δήμου Χανίων, ενώ…