Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021
Η ΚΕΔΕ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ PRODESA
Άρθρο Localit 23 Φεβρουαρίου, 2021

Καινούργια καλάθια απορριμμάτων στους δρόμους της Αθήνας

Με  εκατοντάδες νέα καλάθια απορριμμάτων εξοπλίζει ο Δήμος Αθηναίων, τους δρόμους της πόλης.

Όπως ενημερώνει για αρχή, τοποθετούνται 335 επιδαπέδιοι κάδοι απορριμμάτων, χωρητικότητας 100 λίτρων, σε 18 κεντρικούς δρόμους και πλατείες της πόλης. Πρόκειται για την πρώτη φάση μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας τοποθέτησης συνολικά 2000 τέτοιων κάδων σε αντίστοιχα σημεία όπου υπήρχαν οι παλιοί ή σε άλλα που δεν είχαν τοποθετηθεί ποτέ.

Οι δρόμοι όπου τοποθετήθηκαν οι νέο επιδαπέδιοι κάδοι απορριμμάτων είναι: Βασ. Σοφίας, Πανεπιστημίου, Αθηνάς, Όθωνος, Αμαλίας, Μητροπόλεως, Σταδίου, Ακαδημίας, Κανάρη, Πατρ. Ιωακείμ, Μαρασλή, Ερμού , Βουκουρεστίου και οι πλατείες Κοτζιά, Μοναστηρακίου, Συντάγματος, Κολωνακίου και Παλαιάς Βουλής .

Είναι μεταλλικοί, γκρι κάδοι με ενσωματωμένη κλειδαριά για την αποφυγή της κλοπής ή της καταστροφής τους και η κατασκευή τους είναι τέτοια που τους προστατεύει από φθορές, δηλαδή αυξάνει το χρόνο ζωής τους και μειώνει το κόστος για τον Δήμο Αθηναίων που θα έπρεπε ανά τακτά χρονικά διαστήματα να προμηθεύεται καινούργιους.

«Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα μικρά κομμάτια της ζωής στην πόλη, είναι στην ουσία ο πολιτισμός της καθημερινότητάς της. Είναι αυτά που συνήθως δεν μας απασχολούν αλλά παίζουν σημαντικό ρόλο για να διατηρείται η Αθήνα καθαρή και αξιοπρεπής. Και για να γίνει αυτό, δεν χρειάζονται πολλά. Θέλει στοχευμένες παρεμβάσεις για τα μικρά, αυτά που βλέπει και ζει ο Αθηναίος και ο επισκέπτης».

 

Κατηγορίες

Ετικέτες

Σχετικες Αναρτησεις

Βιώσιμες Πόλεις 07 Μαρτίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Πάργα: Πρόταση χρηματοδότησης για δημιουργία «Πράσινου Σημείου»

Πρόταση χρηματοδότησης για την δημιουργία «Πράσινου Σημείου» με προϋπολογισμό ύψους 814.878,00€, κατέθεσε ο Δήμος Πάργας…

Βιώσιμες Πόλεις 07 Μαρτίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
 Νέες παιδικές χαρές αποκτούν πέντε Κοινότητες του Δήμου Αλεξάνδρειας

Εργασίες για την κατασκευή καινούριων παιδικών χαρών, είναι σε εξέλιξη στο Δήμο Αλεξάνδρειας, στις Κοινότητες…

Βιώσιμες Πόλεις 04 Μαρτίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Εντυπωσιακή αύξηση της χρήσης των κοινόχρηστων ποδηλάτων από πολίτες στα Χανιά

Πάνω από 500% αυξήθηκε η χρήση των κοινόχρηστων ποδηλάτων στα Χανιά το τελευταίο τρίμηνο σε…