Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
Η ΚΕΔΕ
11 Νοεμβρίου, 2020

Η ΚΕΔΕ καταδικάζει απερίφραστα την εισβολή του Ρουβίκωνα στο Δημαρχείο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Δ. Παπαστεργίου: Υψώνουμε τείχος ανάσχεσης σε κάθε μορφή βίας και τραμπουκισμού, που δεν έχουν θέση στο θεσμό της Αυτοδιοίκησης.

 

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας καταδικάζει απερίφραστα την εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στο Δημαρχείο Λυκόβρυσης – Πεύκης κι εκφράζει την αλληλεγγύη της στο Δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη.

Αυτές οι πρακτικές μας γυρνούν ως κοινωνία πολλά χρόνια πίσω και δεν εκφράζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, που αναγνωρίζει στο θεσμό της αυτοδιοίκησης το σημαντικό έργο και προσφορά, προς όφελος των τοπικών μας κοινωνιών.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, οι Δήμοι όλης της χώρας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις του covid-19.

Η καθημερινή προσπάθεια των αιρετών εκπροσώπων και των εργαζομένων μας να κρατήσουμε τους Δήμους μας ανοικτούς, τις πόλεις μας λειτουργικές και να στηρίξουμε τις ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας , είναι διαρκής και δεν πρόκειται να ανασταλεί από αυτούς που επιλέγουν τη βία ως μορφή προώθησης των απόψεων τους.

Η ΚΕΔΕ εκφράζει την αμέριστη στήριξη στο Δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη, τα αιρετά μέλη της Δημοτικής Αρχής και τους εργαζόμενους του Δήμου και δηλώνει απερίφραστα πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει τους δικούς της δημοκρατικούς μηχανισμούς,  για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος. Δεν γίνονται ανεκτές οι εκφοβιστικές πρακτικές από οποιονδήποτε, που μόνο κακό μπορούν να κάνουν σε κάθε τοπική κοινωνία.

Κατηγορίες

Σχετικες Αναρτησεις

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 30 Νοεμβρίου, 2020
Διαβάστε Περισσότερα
Κρίσιμης σημασίας Νομοσχέδια στην ατζέντα της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ , αύριο Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020, 11 π.μ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας συνεδριάζει την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου, στις 11:00…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 27 Νοεμβρίου, 2020
Διαβάστε Περισσότερα
Σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία συνεχίστηκαν διαδικτυακά οι Συνεδριακές Διασκέψεις της Κ.Ε.Δ.Ε.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η 7η υβριδική, μέσω τηλεδιάσκεψης, Συνεδριακή Διαδικασία της ΚΕΔΕ με ψηφιακούς «οικοδεσπότες» τις…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 27 Νοεμβρίου, 2020
Διαβάστε Περισσότερα
Ο Β’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ επιλέχθηκε από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Ε.Ε. για την εκπόνηση γνωμοδότησης για το 8ο Πρόγραμμα Δράσης για το Περιβάλλον

Η Επιτροπή «Περιβάλλον, Κλιματική Αλλαγή και Ενέργεια (ENVE)» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών αποφάσισε να…