Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021
Η ΚΕΔΕ
Άρθρο Localit 01 Δεκεμβρίου, 2020

HΠΑ: Δικαστική προσφυγή οικογενειών μαθητών δημόσιων σχολείων στη Καλιφόρνια κατά της πολιτείας για άνιση συμμετοχή των φτωχών παιδιών στην τηλεκπαίδευση

Οι οικογένειες 15 μαθητών δημόσιων σχολείων προσέφυγαν εναντίον των αρχών της πολιτείας της Καλιφόρνιας χθες Δευτέρα επειδή απέτυχαν να προσφέρουν ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση σε φτωχά παιδιά και παιδιά μειονοτήτων στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι φτωχοί μαθητές, που φοιτούν σε όλες τις βαθμίδες –από νηπιαγωγείο ως λύκειο– και αναφέρονταν μόνο με τα μικρά τους ονόματα στα δικαστικά έγγραφα, δεν είχαν λάβει υπολογιστές ή άλλες συσκευές και σύνδεση με το διαδίκτυο προκειμένου να μπορούν να παρακολουθούν την τηλεκπαίδευση, αναφέρεται στην προσφυγή την πρώτη του είδους που κατατίθεται στις ΗΠΑ.

Τα παιδιά φοιτούσαν σε σχολεία του Όκλαντ και του Λος Άντζελες, ενώ πολλά αναφερόταν ότι ήταν μαύρα ή λατινόφωνα. Εξάλλου στην προσφυγή αναφέρεται ότι τα σχολεία δεν φρόντισαν να υποστηρίξουν τις ακαδημαϊκές και ψυχικές ανάγκες των παιδιών, απέτυχαν να βοηθήσουν τα παιδιά που δεν μιλούν καλά αγγλικά ή όσα είναι άστεγα.

Οι ενάγοντες ζητούν από το δικαστήριο να ζητήσει από τους αξιωματούχους της Καλιφόρνιας αρμόδιους για θέμα παιδείας να διορθώσουν αυτές τις αδικίες.

Πολλά σχολεία στις ΗΠΑ, περιλαμβανομένων αυτών στην Καλιφόρνια, την πλέον πολυπληθή πολιτεία της χώρας, έκλεισαν και στράφηκαν στην τηλεκπαίδευση τον Μάρτιο κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού. Έκτοτε πολλές περιοχές, κυρίως αστικές, δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες των μαθητών, κυρίως των λιγότερο προνομιούχων.

“Η αλλαγή στην παροχή της εκπαίδευσης κατέστησε ουσιαστικά αδύνατο για πολλούς ήδη μη προνομιούχους μαθητές να παρακολουθήσουν μαθήματα. Η πολιτεία εξακολουθεί να αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της και να τηρήσει τη συνταγματική της υποχρέωση να διασφαλίσει την ισότητα στην εκπαίδευση”, αναφέρεται στην προσφυγή.

 

 

Κατηγορίες

Σχετικες Αναρτησεις

Ρεπορτάζ 16 Ιανουαρίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Στα λευκά η Θεσσαλονίκη, χιόνι σε Λάρισα, Τρίκαλα, Ήπειρο

Στα λευκά ντύθηκε η Θεσσαλονίκη, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία. Η πυκνή…

Ρεπορτάζ 16 Ιανουαρίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Χιόνια και στην Αττική – Κλειστοί δρόμοι σε Πάρνηθα, Πεντέλη και Υμηττό

Έκλεισε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, και η οδός Τατοϊου, δύο…

Ρεπορτάζ 16 Ιανουαρίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Το πρώτο πάρκο σκύλων στη Νέα Σμύρνη

Έτοιμο να παραδοθεί σε λίγες μέρες και επίσημα στους μικρούς τετράποδους φίλους μας, είναι το…