Άρθρο Localit 30 Απριλίου, 2021

Φλώρινα: Πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος Διαλογής στην Πηγή βιοαποβλήτων

Η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) και εν συνεχεία κομποστοποίησης οικιακών βιοαποβλήτων (υπολείμματα τροφών), ξεκίνησε σε περιορισμένη κλίμακα στον Δήμο Φλώρινας.

Η περιοχή του Αγίου Δημητρίου είναι η πρώτη περιοχή στην οποία επιλέχθηκε να εφαρμοστεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που αποτελεί συνεργασία του Δήμου Φλώρινας και της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ και εντάσσεται στο γενικό έργο με τίτλο «LESS WASTE II».

Το διήμερο 20 και 21 Απριλίου κάτοικοι της περιοχής είχαν τη δυνατότητα να παραλάβουν το καδάκι οικιακής χρήσης και να ενημερωθούν για την ανάπτυξη και εφαρμογή του προγράμματος.

Όσοι δεν κατάφεραν να το προμηθευτούν, όπως ενημερώνει ο Δήμος, μπορούν να το παραλαμβάνουν από τη Διεύθυνση Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος του Δήμου Φλώρινας ,τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Ο Δήμαρχος Φλώρινας  Βασίλης Γιαννάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υλοποίηση του προγράμματος, τονίζοντας πως όλοι μας οφείλουμε να προστατεύουμε το περιβάλλον και στο πλαίσιο αυτό η δημοτική αρχή προωθεί καλές πρακτικές και συνεργασίες για την ευαισθητοποίηση των πολιτών, καθιστώντας τους συμμέτοχους.

Το πρόγραμμα
Ένας νέος κάδος καφέ χρώματος προστίθεται στην ήδη γνωστή τετραπλέτα, η οποία είναι ανεπτυγμένη στους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας από το 2009 και χρησιμοποιείται για τη διαλογή στην πηγή των τεσσάρων (4) ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας (χαρτί, πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο). Τώρα όλα τα υπολείμματα τροφών που περισσεύουν καθημερινά από το φαγητό μας (μαγειρεμένα ή ωμά) θα τα εναποθέτουμε στον νέο καφέ κάδο.
Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg IPA CBC “Greece – Republic of North Macedonia 2014-2020”.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 16 Μαΐου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Διανομή ξηράς τροφής και σπιτάκια για γάτες από τον Δήμο Αιγάλεω

Ο Δήμος Αιγάλεω, στο πλαίσιο του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, με γνώμονα την ιδιαίτερη…

Βιώσιμες Πόλεις 15 Μαΐου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέες ράμπες για ΑμεΑ & εμποδιζόμενα άτομα στα Τρίκαλα

Νέες παρεμβάσεις για βελτίωση της προσβασιμότητας στα Τρίκαλα είναι σε εξέλιξη. Όπως ενημερώνει ο Δήμος…

Βιώσιμες Πόλεις 14 Μαΐου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανοιχτή πρόσκληση σε νέους καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης για την αισθητική αναβάθμιση των ΚΑΦΑΟ

Σε πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους έχουν αναδειχθεί τα άλλοτε άχαρα ΚΑΦΑΟ στο πάρκο…