Άρθρο Localit Φεβρουάριος 28, 2021

Επεκτείνεται το πρόγραμμα καφέ κάδων στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

 Ολοκληρώνεται η διανομή των καφέ κάδων στο μεγαλύτερο ποσοστό των νοικοκυριών της περιοχής Μηλαδέζας της Δ.Ε. Βάρης, με τους πολίτες να ανταποκρίνονται ιδιαίτερα θετικά και να δείχνουν πόσο ευαισθητοποιημένοι είναι στον τομέα της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος, σύμφωνα με τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου παρέδωσαν πόρτα – πόρτα έναν καφέ κάδο 40 lt ή ένα δίτροχο 120 lt, έναν μικρό κάδο κουζίνας (για τη διαλογή των υπολειμμάτων τροφών εντός της κουζίνας), χάρτινες σακούλες (για χρήση κατά τη διαλογή) και έναν σάκο εδαφοβελτιωτικό VITA-GREEN το οποίο παράγει ο Δήμος από τα οργανικά υπολείμματα που συλλέγονται στου καφέ κάδους.

Στόχος του Δήμου είναι, το πρόγραμμα διαλογής στην πηγή υπολειμμάτων τροφών να επεκταθεί στο σύνολο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εντός του 2022.

Ποιο είναι το πρόγραμμα συλλογής;

Τρίτη και Παρασκευή

Η συλλογή πραγματοποιείται από τον Δήμο με ειδικό όχημα, κάθε Τρίτη και Παρασκευή πρωί. Ο κάδος θα πρέπει να βρίσκεται στο πεζοδρόμιο από το προηγούμενο βράδυ.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Διαλογής στην Πηγή  οι δημότες μπορούν  να βρουν στη ιστοσελίδα του Δήμου www.vvv.gr/zerowaste.

Όσοι πολίτες δεν έχουν παραλάβει εξοπλισμό ή ειδοποίηση στην εν λόγω περιοχή, ή έχουν απορίες για τη χρήση του καφέ κάδου, παρακαλούνται να επικοινωνούν με τον Δήμο από Δευτέρα έως Παρασκεύη, 08.00-15.00 ✆ 213-2020148 & 213-2020002,        ✉ kathariotita@vvv.gov.gr – diaxorizo@vvv.gov.gr.

 

Κατηγοριες

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις Απρίλιος 17, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Σε εφαρμογή το νέο ψηφιακό σύστημα της ΔΕΥΑ Φαιστού

Σε εφαρμογή έχει τεθεί ήδη το νέο, αναβαθμισμένο ψηφιακό σύστημα της ΔΕΥΑ Δήμου Φαιστού, με…

Βιώσιμες Πόλεις Απρίλιος 17, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Χαλκίδα: Στο Πράσινο Ταμείο έργα αναβάθμισης κοινοχρήστων χώρων

Δύο σημαντικά έργα λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Χαλκιδέων, συνολικού προϋπολογισμού…

Βιώσιμες Πόλεις Απρίλιος 16, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Δήμος Μυτιλήνης: «Πράσινο φως» για την επισκευή του Παλαιού Λιμεναρχείου και την επέκταση των περιηγητικών διαδρομών

Στο Ε.Π. «Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020» του LEADER, εντάχθηκαν με αποφάσεις της ΕΤΑΛ Λέσβου οι…