Άρθρο Localit 18 Απριλίου, 2021

Δωρεάν WiFi σε 21 σημεία του Δήμου Παύλου Μελά

Ο Δήμος Παύλου Μελά εξασφάλισε ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο, για κατοίκους και επισκέπτες, σε 21 επιλεγμένες τοποθεσίες και δημοτικά κτήρια των τριών δημοτικών ενοτήτων, μέσω της χρηματοδοτικής υποστήριξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της πρωτοβουλίας WiFi for Europeans (WiFi4EU).

Με στόχο τη μεγαλύτερη συνδεσιμότητα στην καθημερινότητα των πολιτών, ο δήμος όρισε σημεία εξωτερικού ή εσωτερικού χώρου, τα λεγόμενα «κέντρα δημόσιας ζωής» και, σε άμεση συνεργασία με τον ανάδοχο, ολοκλήρωσε σε αυτούς τους χώρους, το έργο εγκατάστασης ασύρματου δικτύου Wi-Fi.

Η υπηρεσία ξεκίνησε πιλοτικά και αναμένεται να είναι πλήρως διαθέσιμη από την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 κι έτσι οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν σύνδεσης από τα κινητά τους τηλέφωνα, tablet και laptop στους επιλεγμένους χώρους που καλύπτουν συνολικά πάνω από 112.000 τ.μ. του δήμου Παύλου Μελά.

Η Διεύθυνση Σχεδιασμού, Αστικής Ανάπτυξης & Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων ανέλαβε την ευθύνη ένταξης προς χρηματοδότηση του έργου και το υλοποίησε με την υποστήριξη της DOTSOFT που εξειδικεύεται σε υπηρεσίες εφαρμογών Έξυπνων και Βιώσιμων Πόλεων.

Τα 21 σημεία που επιλέχθηκαν να τοποθετηθούν τα WiFi και οι αντίστοιχες περιοχές κάλυψης είναι ανά δημοτική κοινότητα:

➢ ΔΚ Σταυρούπολης: οι πλατείες Ελευθερίας – Αλέξανδρος Υψηλάντης, Ομονοίας, Τερψιθέας, τα πάρκα Νικόπολης, Ιατρού Γωγούση, Σόλωνος – Βοτανικού Κήπου, Αγίου Κωνσταντίνου Ηλιούπολης και τα δημοτικά κτήρια Χρήστος Τσακίρης, Κεντρικό Κοινωνικών Υπηρεσιών στη Νικόπολη.

➢ ΔΚ Πολίχνης: η πλατεία Μετεώρων, τα πάρκα Αγνώστου Στρατιώτη – παλιό Δημαρχείο, Κρύας Βρύσης, οι αθλητικοί χώροι ΔΑΚ Πολίχνης, Δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου Φοίνικα Πολίχνης και το κτήριο που στεγάζεται το Πνευματικό Κέντρο Μετεώρων.

➢ ΔΚ Ευκαρπίας: οι πλατείες Αγίου Κωνσταντίνου Ευκαρπίας, Δημοκρατίας και το γειτονικό πάρκο Ειρήνης, τα κτήρια του παλιού Δημαρχείου Ευκαρπίας, του Πολιτιστικού Κέντρου & Έδρα κοινωνικής δομής, καθώς και η περιοχή γύρω από το ΚΕΠ Ευκαρπίας στις εργατικές κατοικίες.

Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση του Αγίου Κωνσταντίνου Ευκαρπίας, το δίκτυο θα λειτουργήσει το καλοκαίρι, με την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης της ιστορικής πλατείας.

Για τις νέες υποδομές σε υπαίθριους χώρους και δημοτικά κτίσματα, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης δήλωσε τα εξής: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει χαρακτηρίσει τη δεκαετία που διανύουμε ως την ‘Ψηφιακή Δεκαετία’, κατά τη διάρκεια της οποίας η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει νέα ψηφιακά πρότυπα που φέρουν αλλεπάλληλες αλλαγές στον τρόπο ζωής μας. Η διεύρυνση του ασύρματου δικτύου θεωρείται σημαντική μεταβλητή σε αυτή την εξίσωση, καθώς η εξέλιξη της τεχνολογίας αυτόματα συνεπάγεται την αύξηση στις απαιτήσεις της συνδεσιμότητας.

Τα 21 σημεία που επιλέχθηκαν να τοποθετηθούν τα WiFi ενισχύουν την προσπάθεια που κάνει ο δήμος Παύλου Μελά να ακολουθήσει αυτές τις εξελίξεις και να προσφέρει ευελιξία στο χρήστη του διαδικτύου που βρίσκεται στην περιοχή μας. Κάτοικοι του δήμου, αλλά και διερχόμενοι πολίτες θα μπορούν να συνδεθούν δωρεάν, χωρίς επιβάρυνση των δεδομένων του παρόχου τους κι έτσι θα κάνουν απρόσκοπτα, εύκολα και γρήγορα τη δουλειά τους.

H συνδεσιμότητα είναι το «κλειδί» στην εποχή της ψηφιοποίησης ενώ το δωρεάν ασύρματο δίκτυο, πέρα από σημαντικό εργαλείο προσωπικής έκφρασης και κοινωνικοποίησης, δημιουργεί προστιθέμενη αξία στο δήμο μας».

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 16 Μαΐου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Διανομή ξηράς τροφής και σπιτάκια για γάτες από τον Δήμο Αιγάλεω

Ο Δήμος Αιγάλεω, στο πλαίσιο του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, με γνώμονα την ιδιαίτερη…

Βιώσιμες Πόλεις 15 Μαΐου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέες ράμπες για ΑμεΑ & εμποδιζόμενα άτομα στα Τρίκαλα

Νέες παρεμβάσεις για βελτίωση της προσβασιμότητας στα Τρίκαλα είναι σε εξέλιξη. Όπως ενημερώνει ο Δήμος…

Βιώσιμες Πόλεις 14 Μαΐου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανοιχτή πρόσκληση σε νέους καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης για την αισθητική αναβάθμιση των ΚΑΦΑΟ

Σε πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους έχουν αναδειχθεί τα άλλοτε άχαρα ΚΑΦΑΟ στο πάρκο…