Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021
Η ΚΕΔΕ
Άρθρο Localit 28 Δεκεμβρίου, 2020

Δωρεάν μαθήματα σκάκι για τα παιδιά στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Δωρεάν μαθήματα σκάκι για τα παιδιά των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων της πόλης οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Σε συνεργασία με τον σύλλογο Σκακιστική Επικοινωνία Ηρακλείου δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς μαθητές να γνωρίσουν – και γιατί όχι να αγαπήσουν – ένα από τα πλέον ευγενή αθλήματα που γυμνάζει το μυαλό.

Τα μαθήματα θα είναι online, για όση περίοδο χρειαστεί να εφαρμόζονται τα μέτρα ενάντια στην πανδημία, άρα τα μόνα που πρέπει να έχει κάποιος για να συμμετέχει είναι όρεξη για μάθηση και μια έξυπνη συσκευή (pc, laptop ή tablet).

Τα παιδιά που θα δηλώσουν συμμετοχή θα χωριστούν σε δύο ομάδες ανάλογα με την ηλικία τους: η πρώτη για μαθητές νηπίου, Α, Β και Γ δημοτικού (για τα μαθήματα της συγκεκριμένης ομάδας θα χρειαστεί και η παρουσία ενός ενήλικα κατά τη διάρκειά τους), η δεύτερη για μαθητές Δ, Ε, ΣΤ δημοτικού.

Τα μαθήματα και για τις δύο ομάδες θα γίνονται Σάββατο σε τμήματα που θα διαμορφωθούν ανάλογα με τις συμμετοχές.

Οι αιτήσεις συμμετοχής ξεκίνησαν και γίνονται με αποστολή στο email sk_epikoinonia@skaki.gr  (αναγράφεται όνομα και επώνυμο παιδιού, ηλικία και τάξη σχολείου, στοιχεία επικοινωνίας με γονέα ή κηδεμόνα και δήλωση επιθυμίας για εγγραφή στα μαθήματα). Στο ίδιο email μπορεί να ζητήσει κάποιος περισσότερες πληροφορίες.

«Δίνουμε την ευκαιρία σε όσα παιδιά του Δήμου το επιθυμούν να γνωρίσουν ένα άθλημα που διαμορφώνει χαρακτήρα και δυναμώνει το μυαλό. Στη δεδομένη στιγμή είναι πλέον επίκαιρο καθώς αποτελεί μια εναλλακτική ενασχόληση η οποία μπορεί να γίνει από την ασφάλεια του σπιτιού. Βέβαια, προσδοκία μας είναι το σκάκι να αγαπηθεί και να μείνει στο πρόγραμμα των παιδιών για πολλά χρόνια. Ευχαριστούμε θερμά την Σκακιστική Επικοινωνία, ένα σύλλογο με μεγάλη ιστορία στην πόλη, που συμπράττει μαζί μας σε αυτή την προσφορά προς τους μικρούς μας φίλους», σχολιάζει ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Μανώλης Κουτσογιαννάκης.

 

Κατηγορίες

Ετικέτες

Σχετικες Αναρτησεις

Με μια ματιά ... 25 Ιανουαρίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Νέες μονάδες από το ΚΕΘΕΑ σε Άρτα και Γιάννενα

Σε λειτουργία τέθηκαν νέες μονάδες στα Γιάννινα και την Άρτα από το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος. Οι…

Με μια ματιά ... 22 Ιανουαρίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Προβολή τοπικών επιχειρήσεων μέσω ψηφιακής εφαρμογής «e-Δημότης» Μινώα Πεδιάδας

Ο δήμος  Μινώα Πεδιάδας καλεί τις τοπικές επιχειρήσεις να καταχωρήσουν δωρεάν την επιχείρησή τους στη…

Με μια ματιά ... 21 Ιανουαρίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Ηράκλειο: Αναβαθμίζεται και επεκτείνεται το Δημοτικό Κυνοκομείο

Εντάχθηκε στον «Φιλόδημο II» η πρόταση του Δήμου Ηρακλείου για αναβάθμιση και την επέκταση και…