Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021
Η ΚΕΔΕ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ PRODESA
Άρθρο Localit 23 Φεβρουαρίου, 2021

Δήμος Βέροιας: Νέα πλατφόρμα ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης δημοτών & επιχειρήσεων

Τη δεύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης δημοτών εγκαινίασε ο Δήμος Βέροιας.

Μετά τα e-ραντεβού, όπου οι πολίτες μπορούν να ορίσουν συνάντηση στη διεύθυνση https://veria.irantevou.gr και να εξυπηρετηθούν δια ζώσης, προστίθεται τώρα και η υπηρεσία για υποβολή e-πιστοποιητικών/βεβαιώσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://veria.digitalcert.gr/.

Μπαίνοντας στη συγκεκριμένη σελίδα δημότες και επιχειρήσεις μπορούν και λαμβάνουν πιστοποιητικά και βεβαιώσεις από το σημείο όπου βρίσκονται, χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία στον Δήμο.

Συνολικά στην πλατφόρμα ενσωματώνονται 34 υπηρεσίες οι οποίες συγκεντρώνονται στις παρακάτω Διευθύνσεις:
• Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, που περιλαμβάνει το Τμήμα Αδειών Εμπορίου & Καταστημάτων
• Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, με το Τμήμα Δημοτικών Προσόδων
• Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών, με το Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης
• Διεύθυνση Πολεοδομίας, με το αρμόδιο Πολεοδομικό Τμήμα.

Η διασύνδεση με την ηλεκτρονική πλατφόρμα γίνεται εύκολα με χρήση των κωδικών του taxisnet από τον υπολογιστή, το κινητό ή το τάμπλετ. Όλοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν την αίτηση που επιθυμούν μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, να ενημερωθούν άμεσα και να λάβουν το πιστοποιητικό ή το έγγραφο από τον  αρμόδιο υπάλληλο μέσω της ψηφιακής θυρίδας που δημιουργείται, από όποιο μέρος της Βέροιας κι αν βρίσκονται.

Για τον σχεδιασμό της ψηφιακής στρατηγικής που προωθεί ο Δήμος Βέροιας, ο Δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, υπογραμμίζει πως: «Κάθε μορφής ηλεκτρονικές συναλλαγές με υπηρεσίες του Δήμου, βοηθούν τον δημότη να αποφύγει την αναμονή και την άσκοπη μετακίνηση, προστατεύοντας την υγεία των υπαλλήλων, αφού αποφεύγεται ο κοινωνικός συγχρωτισμός».

Ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Πολιτικής & Καινοτομίας, Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, σημειώνει ότι: «Ο Δήμος Βέροιας συνεχίζει τον ψηφιακό του μετασχηματισμό, κάνοντας πιο εύκολες και γρήγορες τις συναλλαγές των πολιτών με τις υπηρεσίες. Με την πλατφόρμα https://veria.digitalcert.gr/ ενισχύουμε σημαντικά τη δυνατότητα ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης πολιτών και επιχειρήσεων που καθημερινά απευθύνονται στις συγκεκριμένες Διευθύνσεις του Δήμου Βέροιας».

 

 

Κατηγορίες

Ετικέτες

Σχετικες Αναρτησεις

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 07 Μαρτίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Διάκριση Δήμου Παπάγου-Χολαργού για την ενεργειακή αναβάθμιση & αυτοματοποίηση του Δικτύου Ηλεκτροφωτισμού Κοινόχρηστων Χώρων

Την πρώτη θέση για το έργο της Ενεργειακής Αναβάθμισης και Αυτοματοποίησης του Δικτύου Ηλεκτροφωτισμού Κοινόχρηστων…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 07 Μαρτίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Διάκριση Δήμου Ηρακλείου Αττικής για τη δημοτική συγκοινωνία

Για την ανανέωση και τη διεύρυνση της λειτουργίας της Δημοτικής Συγκοινωνίας, διακρίθηκε με χάλκινο βραβείο,…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 07 Μαρτίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Δίκτυο χωριστής συλλογής υπολειμμάτων τσιγάρου στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας

Δίκτυο χωριστής συλλογής υπολειμμάτων τσιγάρου (γόπες / αποτσίγαρα), δημιουργήθηκε  στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαπόντιων…