Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021
Η ΚΕΔΕ
Άρθρο Localit 12 Ιανουαρίου, 2021

Δήμος Πειραιά: Tablets σε μαθητές και εθελοντές καθηγητές της «Διδακτικής Αλληλεγγύης»

Tablets σε μαθητές και εθελοντές καθηγητές του προγράμματος «Διδακτική Αλληλεγγύη» προσέφερε η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα τα μαθήματά τους, με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

Η ΚΟ.Δ.Ε.Π., στο πλαίσιο των δράσεων κοινωφελούς χαρακτήρα που υλοποιεί, και το πρόγραμμα «Social Innovation Piraeus», μερίμνησαν για την προμήθεια και διαθεσιμότητα του απαραίτητου φορητού εξοπλισμού για όσο χρόνο και όσες φορές χρειαστεί εντός της σχολικής χρονιάς, δεδομένων των δυσκολιών που προκύπτουν από την πανδημία του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται, ότι το πρόγραμμα «Διδακτική Αλληλεγγύη» προσφέρει δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα από εθελοντές καθηγητές σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης μας, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.

«Πρόκειται για μια ακόμη πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης της ΚΟ.Δ.Ε.Π. και του προγράμματος «Social Innovation Piraeus», που έχει ως στόχο την υποστήριξη των μαθητών ως προς τη βελτίωση των σχολικών τους επιδόσεων, καθώς και για τη διεκδίκηση μιας θέσης,  στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης. «Το πρόγραμμα «Διδακτική Αλληλεγγύη» είναι μια από τις πιο σημαντικές κοινωνικές δράσεις της ΚΟ.Δ.Ε.Π., καθώς εκτός του ότι στηρίζει παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθούν σε φροντιστήρια για ενισχυτική διδασκαλία, οι μαθητές καταγράφουν κάθε χρόνο υψηλές επιδόσεις στις Πανελλαδικές εξετάσεις.  Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εθελοντές καθηγητές, οι οποίοι προσφέρουν απλόχερα τη γνώση τους στα παιδιά της πόλης μας, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση.  Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά στους μαθητές της πόλης μας, προκειμένου να πραγματοποιούν τους στόχους και τα όνειρά τους», πρόσθεσε.

Στην ιδιαίτερη σημασία και τον ξεχωριστό συμβολισμό  της διανομής tablet  στα παιδιά του κοινωνικού φροντιστηρίου, μίλησε ο πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Γιάννης Βοϊδονικόλας. «Γιατί αποδεικνύει στην πράξη πως βασική μας προτεραιότητα είναι τα παιδιά της πόλης –τα παιδιά του Πειραιά- να έχουν πρόσβαση στη νέα εποχή της εκπαίδευσης χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Γιατί είναι εκείνο που δίνει ευκαιρίες, είναι αυτό που κάνει τον Πειραιά μας νικητή», όπως είπε.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Δίκτυο Πρόληψης και Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης στο Δήμο Πειραιά – Social Innovation Piraeus» (https://socialhub.gr/) (με MIS 5060900, Ε.Π. «Αττική 2014-2020», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

 

Κατηγορίες

Ετικέτες

Σχετικες Αναρτησεις

ΚΕΔΕ ... 25 Ιανουαρίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Δ. Παπαστεργίου: Η αλλαγή του εκλογικού νόμου και του Ν.4412 θα δώσουν έναν αέρα δυναμικής στην Αυτοδιοίκηση

Συνεδρίασε σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, το ΔΣ της ΚΕΔΕ με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών Μ.…

ΚΕΔΕ ... 25 Ιανουαρίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Ψήφισμα της Επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΕ για τη σεξουαλική παρενόχληση και βία κατά των γυναικών

Σύσσωμο το ΔΣ της ΚΕΔΕ εξέδωσε ψήφισμα της Επιτροπής Ισότητας για την σεξουαλική παρενόχληση και…

Ρεπορτάζ 25 Ιανουαρίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Γ.Γ.Π.Π: Συστάσεις προς τους πολίτες ενόψει της νέας επιδείνωσης του καιρού

Συστάσεις προς τους πολίτες ενόψει της νέας επιδείνωσης του καιρού απευθύνει η γενική γραμματεία Πολιτικής…