Άρθρο Localit 17 Οκτωβρίου, 2020

Δήμος Π. Φαλήρου: Πρωτοποριακή ηλεκτρονική εφαρμογή για πρόληψη σοβαρών νοσημάτων

O Δήμος Παλαιού Φαλήρου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, έχει εξασφαλίσει και λειτουργεί για όλους τους Δημότες την δωρεάν χρήση του λογισμικού του Δικτύου για θέματα πρόληψης υγείας.

Όπως ενημερώνει με την συγκεκριμένη εφαρμογή επιδιώκεται και επιτυγχάνεται η εξατομικευμένη ενημέρωση και η διεξαγωγή  προληπτικών εξετάσεων (όσων δημοτών  συμμετάσχουν στην δράση)  για 8 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.

Οι δημότες συμπληρώνουν τα στοιχεία που τους ζητούνται κατά την εγγραφή τους στο : https://exetaseis.kepygeias.org/identity/account/register και  το λογισμικό αυτοματοποιημένα τους ενημερώνει  μέσα από τον προσωπικό τους προφίλ, σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ηλικία και το φύλο τους, καθώς και με την πάροδο του χρόνου, υπενθυμίζει την επανεξέταση τους.

Τα 8 νοσήματα για τα οποία το λογισμικό αξιολογεί και προτείνει είναι: ο Καρκίνος του παχέος εντέρου, ο Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο Καρκίνος του μαστού, ο Καρδιαγγειακός κίνδυνος, το Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο Καρκίνος του προστάτη, το  Μελάνωμα και η Κατάθλιψη.

Παράλληλα, μέσω της εφαρμογής παρέχονται και άλλες χρήσιμες πληροφορίες υγείας, όπως γα τον COVID-19, εθελοντικές αιμοδοσίες, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κ.α.

Το Λογισμικό λειτουργεί εφαρμόζοντας και ακολουθώντας διεθνή πρωτόκολλα πρόληψης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού για τα συγκεκριμένα νοσήματα τα οποία έχουν προσαρμοστεί στα ελληνικά δεδομένα και τα οποία παρέχουν την δυνατότητα εξατομικευμένης προσέγγισης ανάλογα το προφίλ του κάθε εγγραφόμενου.

Παράλληλα ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, καθώς αρκετοί πολίτες δεν έχουν την απαιτούμενη εξοικείωση με τα ηλεκτρονικά μέσα προκειμένου να συμπληρώσουν την σχετική φόρμα για την συμμετοχή τους στην δράση, δίνεται η δυνατότητα αυτό να γίνει από τα στελέχη του Δημοτικού ΚΕΠ  ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ (Αγίου Αλεξάνδρου 77 ,email: iatria.dpf@palaiofaliro.gr, 210 9839373).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 16 Μαΐου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Ακουστικό αναγνωστήριο» από την Κινητή Μονάδα Κέντρου Κοινότητας Δήμου Καλαμάτας

Στο πλαίσιο δράσεων της Κινητής Μονάδας Κέντρου Κοινότητας Δήμου Καλαμάτας από την Τέταρτη 19.05.2021 (και…

Ρεπορτάζ 16 Μαΐου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόγραμμα πολιτισμού για παιδιά – εφήβους από το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων

Με την επαναδραστηριοποίηση στον τομέα του πολιτισμού μετά την πανδημία, συνέπεσε η έγκριση πρότασης του…

Ρεπορτάζ 16 Μαΐου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Παύλου Μελά: “Εξερευνώντας τις αρχαίες εφευρέσεις & τη λαϊκή παράδοση μέσα από βυζαντινά μονοπάτια”

Στον Δήμο Παύλου Μελά, την Τρίτη 18 Μαΐου, και στις 18.15 και στις 19.15, θα…