Άρθρο Localit 13 Φεβρουαρίου, 2021

Δήμος Νέας Σμύρνης: Βοηθάμε τους αδέσποτους φίλους μας να αντέξουν στο κρύο

Σε εγρήγορση, ενόψει της έλευσης της κακοκαιρίας των χαμηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν είναι ο Δήμος Νέας Σμύρνης, για την προστασία των αδέσποτων ζώων,  δια της Πενταμελούς Επιτροπής Αδέσποτων Ζώων που έχει συστήσει και σε συνεργασία με τα Φιλοζωικά σωματεία της πόλης.

«Καλούμαστε όλοι να ευαισθητοποιηθούμε περισσότερο τώρα. Πέρα από το νερό και την τροφή, η προστασία από το κρύο και τον παγετό κρίνεται επιβεβλημένη. Η δημιουργία ενός ζεστού καταλύματος θα βοηθήσει πολύ τους μικρούς μας φίλους να ανταπεξέλθουν στη βαρυχειμωνιά», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Τις μέρες αυτές είμαστε δίπλα στα αδέσποτα περισσότερο από ποτέ. Οι εθελοντές σιτιστές μπορούν να παίρνουν τροφή από το Γραφείο Αστικής Πανίδας (Σινώπης 17) που μόλις άνοιξε καθώς και βεβαιώσεις (από το Δημαρχείο) που θα διευκολύνουν τη μετακίνησή τους για την παροχή βοήθειας και σίτισης», επισημαίνει η αντιδήμαρχος , υπεύθυνη για τα αδέσποτα του Δήμου Νέας Σμύρνης Κλαίρη Δεληγιάννη και καλεί για κάθε συνεννόηση τους ενδιαφερόμενους να επικοινωνούν  μαζί της στο 213 2025936.

Παράλληλα απευθύνει ευχαριστίες σε όλους τους εθελοντές φιλόζωους της πόλης «που με κρύο και βροχή, 365 μέρες το χρόνο, διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να ταΐζουν τις γάτες του Δήμου μας και όχι μόνο. Είναι εκεί για να στειρώνουν, να περιθάλπουν και να φροντίζουν τους μικρούς μας τετράποδους φίλους».  Ευχαριστεί επίσης, κι όσους από σεβασμό κι αγάπη προς τα αδέσποτα κατασκευάζουν αυτοσχέδια σπιτάκια για την προστασία τους από το κρύο. Μέχρι να έρθουν τα σπιτάκια που ο Δήμος θα παραγγείλει είναι μια σημαντική βοήθεια, καταλήγει.

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 16 Μαΐου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Ακουστικό αναγνωστήριο» από την Κινητή Μονάδα Κέντρου Κοινότητας Δήμου Καλαμάτας

Στο πλαίσιο δράσεων της Κινητής Μονάδας Κέντρου Κοινότητας Δήμου Καλαμάτας από την Τέταρτη 19.05.2021 (και…

Ρεπορτάζ 16 Μαΐου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόγραμμα πολιτισμού για παιδιά – εφήβους από το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων

Με την επαναδραστηριοποίηση στον τομέα του πολιτισμού μετά την πανδημία, συνέπεσε η έγκριση πρότασης του…

Ρεπορτάζ 16 Μαΐου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Παύλου Μελά: “Εξερευνώντας τις αρχαίες εφευρέσεις & τη λαϊκή παράδοση μέσα από βυζαντινά μονοπάτια”

Στον Δήμο Παύλου Μελά, την Τρίτη 18 Μαΐου, και στις 18.15 και στις 19.15, θα…