Άρθρο Localit Απρίλιος 07, 2021

Δήμος Λυκόβρυσης –Πεύκης: Η κατασκευή υπογείου χώρου στάθμευσης στην Κεντρική Πλατεία Πεύκης στο «Αντώνης Τρίτσης»

Η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στην Κεντρική Πλατεία Πεύκης  (Ο.Τ 25α -πρώην ιδιοκτησία Πέρρου) αποτελεί το ένα υποέργο της Πράξης «Ανάπτυξη αστικών περιοχών του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης» που υπέβαλε ο  Δήμος στην πρόσκληση ΑΤ 06 « Αστική Αναζωογόνηση» του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», με προϋπολογισμό 4.564.200€.

Το άλλο υποέργο της Πράξης αφορά στην ανάπλαση περιοχών με στόχο την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία του Δήμου και έχει προϋπολογισμό 2.066.667€.

«Το θέμα της Κεντρικής Πλατείας της Πεύκης είναι ένα ζήτημα με το οποίο ο Δήμος μας ασχολείται πολλά χρόνια, με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση της προς όφελος όλων των δημοτών. Ως Δημοτική Αρχή κρίναμε και δηλώσαμε, ότι είναι απαραίτητη η δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης στην Πλατεία, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες που αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια και αναζητούσαμε την πηγή της χρηματοδότησης, που θα μπορούσε να καλύψει ένα τόσο σημαντικό έργο. Πολύ σημαντικό είναι και το έτερο υποέργο της αίτησής μας, καθώς αφορά στη νέα γενιά και συγκεκριμένα στην ασφάλεια των μαθητών μας. Αξιοποιούμε το Πρόγραμμα  Αντώνης Τρίτσης, προκειμένου να υλοποιήσουμε έργα πνοής για τον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης των επόμενων ετών. Συνεχίζουμε την προσπάθεια αξιοποιώντας κάθε πηγή χρηματοδότησης προκειμένου να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας και στις δύο δημοτικές μας ενότητες», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης .

Κατηγοριες

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις Απρίλιος 17, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Σε εφαρμογή το νέο ψηφιακό σύστημα της ΔΕΥΑ Φαιστού

Σε εφαρμογή έχει τεθεί ήδη το νέο, αναβαθμισμένο ψηφιακό σύστημα της ΔΕΥΑ Δήμου Φαιστού, με…

Βιώσιμες Πόλεις Απρίλιος 17, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Χαλκίδα: Στο Πράσινο Ταμείο έργα αναβάθμισης κοινοχρήστων χώρων

Δύο σημαντικά έργα λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Χαλκιδέων, συνολικού προϋπολογισμού…

Βιώσιμες Πόλεις Απρίλιος 16, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Δήμος Μυτιλήνης: «Πράσινο φως» για την επισκευή του Παλαιού Λιμεναρχείου και την επέκταση των περιηγητικών διαδρομών

Στο Ε.Π. «Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020» του LEADER, εντάχθηκαν με αποφάσεις της ΕΤΑΛ Λέσβου οι…