Άρθρο Localit Σεπ 18, 2020

Δήμος Γρεβενών: “Μουσικοί δρόμου ζωντανεύουν την πόλη μας” στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020

O Δήμος Γρεβενών απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους συνδημότες μας για συμμετοχή στην κεντρική εκδήλωση της φετινής “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας” που είναι αφιερωμένη στην “Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο”. Πρόκειται για μια πολιτιστική δράση που θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου και η οποία θα προσφέρει έναν χαρούμενο τόνο στο κέντρο της πόλης καθώς η μουσική θα έχει τον πρώτο λόγο μέχρι τις 11 το βράδυ.

Η εκδήλωση φέρει τον τίτλο “Μουσικοί δρόμου ζωντανεύουν την πόλη μας” και θα λάβει χώρα στις οδούς Μακεδονομάχων και Φαρδυκάμπου όπου θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στους δυο δρόμους και θα πεζοδρομηθούν μέχρι αργά τη νύχτα. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, μουσικά γκρουπ θα πλημμυρίσουν τον χώρο με μελωδίες και ακούσματα, στήνοντας έτσι μια όμορφη γιορτή για όλους τους συμπολίτες μας. Επιπλέον, θα δοθεί η δυνατότητα να τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα από τα γύρω μαγαζιά πάνω στο οδόστρωμα ενώ μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά και τα εμπορικά καταστήματα που βρίσκονται πέριξ των προαναφερθέντων σημείων. Αξίζει να επισημανθεί ότι η όλη διαδικασία θα γίνει υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Τμήματος Τροχαίας Γρεβενών που είναι βασικός αρωγός σε όλες τις δράσεις της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας”.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι καλλιτέχνες που θα τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση θα είναι οι: Μάριος και Τάσος Αναγνώστου, Νίκος Μπέλτσιος και Θάνος Γιαννόπουλος, Γιώργος Δούμας και Δημήτρης Καραπούλιος, Στέλιος Κώττας και Νίκος Παπανίκος, Σταύρος Μήτσιαλος και Χρήστος Παπαδημητρίου, Τάσος Δανόγλου και Τέλης Αντωνίου.

Βασικός στόχος της συγκεκριμένης παρέμβασης είναι να προωθηθεί η ιδέα της αλλαγής χρήσης ενός δρόμου που μέσω της σωστής αξιοποίησης θα δίνει προτεραιότητα στους πεζούς και την πράσινη μετακίνηση σε σχέση με την μηχανοκίνητη κυκλοφορία. Επιπρόσθετα, η εν λόγω δράση αποτελεί και μια πρώτη δοκιμή του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Γρεβενών που προβλέπει μεταξύ άλλων βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προτάσεις και σχέδια που θα αναβαθμίσουν χωροταξικά την πόλη και τις κοινότητές μας.

Σημειώνεται ότι όλες οι εκδηλώσεις της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας” του Δήμου Γρεβενών γίνονται με την πιστή εφαρμογή των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων και κανόνων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της μουσικής εκδήλωσης του Σαββάτου θα υπάρχει και παράλληλη ενημερωτική δράση του Κέντρου Υγείας Γρεβενών με πολλές πληροφορίες και συμβουλές προς τους πολίτες για την καλύτερη προστασία του κοινωνικού συνόλου από την πανδημία.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... Απρ 22, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δημήτρης Παπαστεργίου – Πρόεδρος ΚΕΔΕ : Δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς τον άνθρωπο και το περιβάλλον – Διακριτοί ρόλοι των βαθμών της Αυτοδιοίκησης – Μονόδρομος οι...

  Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου συμμετείχε στις εργασίες του  διήμερου…

ΚΕΔΕ Απρ 22, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει τα αιτήματα των επτά νεοσύστατων δήμων

Οι δήμαρχοι των επτά νεοσύστατων δήμων, Βελβεντού, Δυτ. Λέσβου, Δυτ. Σάμου, Ληξουρίου, Σάμης, Νότιας Κέρκυρας…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... Απρ 22, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δημήτρης Παπαστεργίου – Πρόεδρος ΚΕΔΕ : Η ΚΕΔΕ στηρίζει τους επτά νεοσύστατους Δήμους

Οι Δήμαρχοι των επτά νεοσύστατων Δήμων, Βελβεντού, Δυτ. Λέσβου, Δυτ. Σάμου, Ληξουρίου, Σάμης, Νότιας Κέρκυρας…