Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021
Η ΚΕΔΕ
PRODESA, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΕΝΕΡΓ. ΑΠΟΔΟΣΗΣ
Συνεδριακές Διασκέψεις
Άρθρο Localit 24 Νοεμβρίου, 2020

Δήμος Αρταίων: Σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) με θέμα: «Λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις, παγετό και πλημμυρικά φαινόμενα, περιόδου 2020-2021»

Μέσω τηλεδιάσκεψης εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Αρταίων με θέμα: «Λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις, παγετό και πλημμυρικά φαινόμενα, περιόδου 2020 – 2021».

Στόχος της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων και η προετοιμασία όλων για μια ομαλή χειμερινή περίοδο.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εφαρμογών Έξυπνης Πόλης και Πολιτικής Προστασίας Γεώργιου Πανέτα,  ο οποίος ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την συμμετοχή τους και τόνισε, ότι κύριο μέλημα όλων πρέπει να είναι ο συντονισμός, η πρόληψη και η έγκαιρη αντιμετώπιση των φαινομένων που προκύπτουν.

Επίσης ο κ. Πανέτας αναφέρθηκε στα μέτρα πρόληψης που εφαρμόζει ο Δήμος Αρταίων, συγκεκριμένα ανέφερε ότι Δήμος έχει ήδη υλοποιήσει τους καθαρισμούς αποστραγγιστικών αυλακών στην Δημοτική Ενότητα Αμβρακικού, Φιλοθέης και Ξηροβουνίου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι  καθαρισμοί στις Δημοτικές Ενότητες Βλαχερνών, και Αρταίων καθώς και η προληπτική συντήρηση των αντλιών από τα αποστραγγιστικά αντλιοστάσια. Επίσης η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης του Δήμου Αρταίων έχει ήδη ξεκινήσει προληπτικό καθαρισμό όμβριων υδάτων.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί σχετικά με την προμήθεια άλατος, ότι  υπάρχει διαθέσιμη ποσότητα 50 τόνων από πέρυσι ενώ ο Δήμος Αρταίων, μέριμνα και για  την προμήθεια νέας ποσότητας.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, ο Διοικητής της Π.Υ κ. Σπύρος Παπαστάθης, ο Υποδιοικητής της Π.Υ Άρτας, κ. Θεοχάρης Αντώνης, από την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, ο Διοικητής Α.Τ Άρτας,  κ. Αχιλλέας Δερβένης, ο κ. Τζουμάκας Κων/ντίνος από την Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας  Άρτας, ο κ. Χελάς Δημήτριος, από την  Διεύθυνση Δασών Άρτας, ο Πρόεδρος της Ροδαυγής κ. Κίτσιος Θεοφάνης, από το ΕΚΑΒ ο κ. Δημήτριος Παππάς και ο υπάλληλος της πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρταίων κ. Ιωάννης Πάνου.

Ετικέτες

Σχετικες Αναρτησεις

Ρεπορτάζ 27 Ιανουαρίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Συνεδριάζει αύριο Πέμπτη το Υπουργικό Συμβούλιο- Τι θα συζητηθεί

Συνεδριάζει αύριο στις 11:00 υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Υπουργικό…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ ... 27 Ιανουαρίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
ΠΟΥ: Σε 70 χώρες εντοπίζεται η βρετανική παραλλαγή του νέου κορονοϊού, σε 31 η νοτιοαφρικανική

Ο αριθμός των χωρών και εδαφών όπου έχει εντοπιστεί η βρετανική παραλλαγή του νέου κορονοϊού…

Ρεπορτάζ 27 Ιανουαρίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Χανιά: Με 400 νέα αντιβακτηριδιακά κρεβάτια εξόπλισε τα ολοήμερα Νηπιαγωγεία του ο Δήμος

Με 400 νέα αντιβακτηριδιακά κρεβατάκια ενισχύθηκε ο σχολικός εξοπλισμός των νηπιαγωγείων του Δήμου Χανίων, ενώ…