Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021
Η ΚΕΔΕ
18 Δεκεμβρίου, 2020

Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ : Να σταθούμε έμπρακτα αλληλέγγυοι στους μετανάστες και στους Δήμους που σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο της μεταναστευτικής κρίσης

Μήνυμα του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου με αφορμή την Διεθνή ημέρα Μεταναστών:

 

Η 18η Δεκεμβρίου έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως Διεθνής ημέρα Μεταναστών.
Εμείς οι άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ζούμε καθημερινά την αγωνία και καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των ανθρώπων που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Την ίδια ώρα καλούμαστε να στηρίξουμε και τις τοπικές κοινωνίες που σηκώνουν ένα δυσβάσταχτο και δυσανάλογο των δυνατοτήτων τους βάρος.

Η Ελλάδα έχει βρεθεί στο επίκεντρο της μεγαλύτερης μεταναστευτικής κρίσης που χωρίζει οικογένειες, μετράει απώλειες, συμφορίζει τα νησιά μας με χιλιάδες άτυχους συνανθρώπους μας. Οι μετανάστες από κάποιους χρησιμοποιούνται ως άλλοθι και σίγουρα από τους γείτονές μας στα ανατολικά ως μοχλός πίεσης της Ελληνικής Κοινωνίας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να περιθάλψει και να προστατέψει τις τοπικές κοινωνίες από τα προβλήματα που δημιουργούν οι υπερπληθυσμοί μεταναστών και προσφύγων.

Είναι χρέος όλων μας να σταθούμε με αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού τόσο στους μετανάστες, όσο και στους νησιωτικούς και τους άλλους Δήμους που σηκώνουν το βάρος της κρίσης.

Παράλληλα πρέπει να δουλέψουμε από κοινού στον τρόπο ένταξης όσων μείνουν τελικά στη χώρα, αφού ολοκληρωθούν οι σχετικές νομιμοποιητικές διαδικασίες.
Η ΚΕΔΕ έχει εδώ και καιρό προτείνει μία σαφή και άμεση υλοποιήσιμη λύση, με το βλέμμα στα νησιά του Αιγαίου. Οι 200 μεγαλύτεροι Δήμοι τη χώρας μπορούμε να τα αποσυμφορήσουμε από τουλάχιστον 10.000 πρόσφυγες/μετανάστες, αν δεχτούμε 50 ανθρώπους (περίπου 10 οικογένειες) ο καθένας, με χρηματοδότηση από προγράμματα που τη στιγμή αυτή τρέχουν.

Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση η ανθρώπινη ζωή μετράει κάθε μέρα και όχι μόνο σε αναμνηστικές «παγκόσμιες ημέρες».

Κατηγορίες

Σχετικες Αναρτησεις

Covid-19 ... 25 Ιανουαρίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Δημήτρης Παπαστεργίου , Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε. : Η αλλαγή του εκλογικού νόμου μαζί με την αλλαγή των αρμοδιοτήτων, θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της Αυτοδιοίκησης και στην...

Με τη συμμετοχή του Υπ. Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη και του Αναπληρωτή ΥΠΕΣ, Στέλιου Πέτσα, συνεδρίασε…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 22 Ιανουαρίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Η νόσος COVID-19 αποτελεί ευκαιρία για την επιτάχυνση της περιβαλλοντικής ατζέντας. Συνέντευξη του Αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ Δημητρίου Κάρναβου, Δημάρχου Καλλιθέας

Διαβάστε την συνέντευξη πατώντας εδώ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 22 Ιανουαρίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Με τη συμμετοχή του Υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας

Τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης η συνεδρίαση του…