Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021
Η ΚΕΔΕ
PRODESA, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΕΝΕΡΓ. ΑΠΟΔΟΣΗΣ
Συνεδριακές Διασκέψεις
Άρθρο Localit 03 Δεκεμβρίου, 2020

Δημήτρης Παπαστεργίου: Αυτονόητη η υποχρέωσή μας, ο σεβασμός στους πολίτες με αναπηρία

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με αφορμή την επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία που τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου, δημιούργησε ένα ενημερωτικό βίντεο, το οποίο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της και θα προωθηθεί για προβολή ως κοινωνικό μήνυμα.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ευαισθητοποίηση των τοπικών μας κοινωνιών για τα ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα ισότιμης πρόσβασης των Ατόμων με Αναπηρία, στην καθημερινή ζωή των πόλεων μας.

Με αφορμή την επέτειο, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε:

«Η ισότιμη προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία στην καθημερινή λειτουργία των πόλεων μας είναι αυτονόητη υποχρέωσή μας, είναι ζήτημα πολιτισμού κι ανθρωπιάς. Ζήτημα δημοκρατίας και ισονομίας, αφού στις σύγχρονες κοινωνίες δεν γίνεται αποδεκτό να αισθάνεται ο πολίτης αποκλεισμένος. Η πρωτοβουλία μας να δημιουργήσουμε ένα τηλεοπτικό μήνυμα, εντάσσεται στη συνολική μας προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουμε τις τοπικές μας κοινωνίες στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

 

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και οι Δήμοι όλης της χώρας εργαζόμαστε συστηματικά, για να δημιουργήσουμε πόλεις που θα διασφαλίζουν την ισότιμη πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες και υπηρεσίες τους, σε κάθε πολίτη και ιδιαίτερα στους συμπολίτες μας με αναπηρία.

Η προσπάθεια αυτή είναι διαρκής και απόδειξη αποτελεί η πρόσφατη διάκριση που απέσπασε ο Δήμος Κομοτηνής, κατακτώντας το Ευρωπαϊκό βραβείο Προσβάσιμων Πόλεων 2021 – Access City Award .ΚΕΔΕ

Για να μη μείνει η βράβευση αυτή ως μία μεμονωμένη προσπάθεια, καλούμαστε όλοι μαζί να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο και να δημιουργήσουμε παρατηρητήρια προσβασιμότητας στους Δήμους μας, έτσι ώστε να φτιάξουμε σύγχρονες, προσβάσιμες πόλεις για όλους. Και έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε».

 

Δείτε το video πατώντας το παρακάτω link :https://kedke.gr/proedros-kede-dimitris-papastergiou-einai-aftonoiti-ypochreosi-mas-o-sevasmos-stous-polites-me-anapiria/

Κατηγορίες

Ετικέτες

Σχετικες Αναρτησεις

Ρεπορτάζ 27 Ιανουαρίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Συνεδριάζει αύριο Πέμπτη το Υπουργικό Συμβούλιο- Τι θα συζητηθεί

Συνεδριάζει αύριο στις 11:00 υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Υπουργικό…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ ... 27 Ιανουαρίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
ΠΟΥ: Σε 70 χώρες εντοπίζεται η βρετανική παραλλαγή του νέου κορονοϊού, σε 31 η νοτιοαφρικανική

Ο αριθμός των χωρών και εδαφών όπου έχει εντοπιστεί η βρετανική παραλλαγή του νέου κορονοϊού…

Ρεπορτάζ 27 Ιανουαρίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Χανιά: Με 400 νέα αντιβακτηριδιακά κρεβάτια εξόπλισε τα ολοήμερα Νηπιαγωγεία του ο Δήμος

Με 400 νέα αντιβακτηριδιακά κρεβατάκια ενισχύθηκε ο σχολικός εξοπλισμός των νηπιαγωγείων του Δήμου Χανίων, ενώ…