Συνεδρίαση ΔΣ
20 Μαΐου, 2017

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ “ΝΕΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ”

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ                                                                                    Αθήνα 31.01.06


ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ


ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ


ΕΛΛΑΔΑΣ


                                                                                                            Υπόψη:


                                                                                                            Συντακτών Τ.Α.


 


 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 


Διημερίδα  με θέμα «Νέες ευκαιρίες για την απασχόληση ανέργων γυναικών στην Περιφέρεια Αττικής» συνδιοργανώνουν ΚΕΔΚΕ, ΤΕΔΚΝΑ, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθηνών – Πειραιώς, οι Νομαρχίες Αθηνών και Πειραιά, η ΠΕΤΑ Α.Ε., η Ένωση Γυναικών Ελλάδας, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Αθηνά» μεθαύριο Πέμπτη και Παρασκευή, 2- 3 Φεβρουαρίου 2006.


Οι εργασίες της διημερίδας θα πραγματοποιηθούν στον Πολυχώρο «Απόλλων», Πηλίου 1 και Ερμουπόλεως, Καμίνια Πειραιά.


 


Η διημερίδα γίνεται στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης «Ίσες δυνατότητες – Ίσες ευκαιρίες, που συνιστά ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη βελτίωση της πρόσβασης και συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας.


 


Η δράση εντάσσεται στο Μέτρο 3 του ¶ξονα 5 του ΕΠ «Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση» του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας», υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας και συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα πλαίσια του Γ’ ΚΠΣ και κατά 25% από εθνικούς πόρους.


Απευθύνεται σε 2.309 γυναίκες που διαμένουν στην περιφέρεια Αττικής (στους Νομούς Αθηνών και Πειραιώς) με στόχο την αντιμετώπιση των πολλαπλών αιτιών που ενισχύουν τον κοινωνικό τους αποκλεισμό και εμποδίζουν την επαγγελματική τους ένταξη.


Υλοποιείται από ένα δίκτυο φορέων, που διαθέτουν εξειδίκευση, τεχνογνωσία, εμπειρία, υποδομές και εξασφαλίζουν αποτελεσματικότητα.


Επικεφαλής του δικτύου αυτού είναι το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού.Το σχέδιο δράσης έχει στόχο να προσεγγίσει ολοκληρωμένα το πρόβλημα της ανεργίας των γυναικών, μέσα από δράσεις:  • εξατομικευμένης συμβουλευτικής και υποστήριξης,

  • προώθησης στην απασχόληση και στην καριέρα,

  • ευαισθητοποίηση, κινητοποίηση και ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης.

 


Από το Σχέδιο θα ωφεληθούν άτομα συγκεκριμένων ομάδων στόχου του γυναικείου πληθυσμού (μακροχρόνια άνεργες, μετανάστριες, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, πρώην χρήστριες κλπ).


 


Οι δράσεις του προγράμματος περιλαμβάνουν :  • Δράσεις Συμβουλευτικής

  • Δράσεις Δικτύωσης

  • Δράσεις Κατάρτισης

  • Επιδότηση της απασχόλησης

  • Επιχορήγηση επιχειρηματικών σχεδίων

  • Απόκτηση εργασιακής εμπειρίας

Οι εργασίες της διημερίδας ξεκινούν την Πέμπτη στις 10 το πρωί ενώ έχουν προσκληθεί και θα χαιρετήσουν οι υπουργοί Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο γενικός γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και ¶λλων Πόρων Σπύρος Βλιάμος, η γενική γραμματέας Ισότητας Ευγενία Τσουμάνη, η υπερνομάρχης Αθηνών – Πειραιώς Φώφη Γεννηματά, ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, ο νομάρχης Αθηνών Ιωάννης Σγουρός, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος, η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΚΕ Γιώτα Γαζή, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Πέτρος Φιλίππου, η γενική διευθύντρια ΚΕΘΙ Ιφιγένεια Κατσαρίδου, ο πρόεδρος ΕΣΑμ ΑΜΕΑ και Ευρωπαϊκού φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία Ιωάννης Βαρδακαστάνης.


 


Σας επισυνάπτουμε το αναλυτικό πρόγραμμα της διημερίδας


 


 


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


 


 


 


 


 

Κατηγορίες