Άρθρο Localit 29 Απριλίου, 2021

Διαδικτυακή συνάντηση εργασίας για την υποψηφιότητα του Ζαγορίου στα πολιτιστικά τοπία της UNESCO

Διαδικτυακή συνάντηση εργασίας για την πορεία  της σύνταξης και την υποβολή  του φακέλου υποψηφιότητας του Ζαγορίου στα πολιτιστικά τοπία της UNESCO πραγματοποιήθηκε την Μ. Τρίτη, 27/4/2021, μεταξύ εκπροσώπων του Δήμου Ζαγορίου, του Υπουργείου Πολιτισμού και της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος Ζαγορίου, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την συγκρότηση  του φακέλου και τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, καθώς και το χρονοδιάγραμμα  για την υποβολή του. Εκτιμάται ότι ο φάκελος θα είναι έτοιμος στο τέλος του καλοκαιριού και θα κατατεθεί  σε πρώτη φάση τον ερχόμενο Σεπτέμβριο .

Μετά την επεξεργασία του και αφού ληφθούν υπόψη τυχόν σχόλια από τις αρμόδιες επιτροπές της UNESCO θα κατατεθεί οριστικά τον Ιανουάριο του 2022, για την τελική αξιολόγηση.

Από τον Δήμαρχο Ζαγορίου, Γ. Σουκουβέλο,  τέθηκε το θέμα της ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου  των φορέων  και του κοινού για την υποψηφιότητα του Ζαγορίου στα πολιτιστικά τοπία της UNESCO, και αποφασίστηκε να διοργανωθεί ημερίδα ενημέρωσης  στο Ζαγόρι κατά την καλοκαιρινή περίοδο, λαμβάνοντας πάντα υπόψη την γενικότερη κατάσταση  των μέτρων που θα ισχύουν αναφορικά με την πανδημία covid-19.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν από τον Δήμο Ζαγορίου ο Δήμαρχος  Γ. Σουκουβέλος ο Αντιδήμαρχος  Ι. Τσαπάρης και ο Γενικός Γραμματέας  Κ. Μπαμπασίκας, από το Υπουργείο Πολιτισμού η Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς  Ε. Γερούση και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Στ. Φωτοπούλου και ο  Ι. Δρίνης, Προϊστάμενος του Τμήματος Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Διαπολιτισμικών θεσμών και από την ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ οι  Χ. Παπαϊωάννου, Γ. Κιτσάκη, Α. Σταγκίκας και ο διευθυντής  Γ. Θεοχάρης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 15 Μαΐου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δια ζώσης επαναλειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Ν. Σμύρνης

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο επαναλειτουργεί με διά ζώσης μαθήματα στους εγγεγραμμένους μαθητές της πόλης , για…

Ρεπορτάζ 15 Μαΐου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέοι βατήρες στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμάτας

Νέοι σύγχρονοι βατήρες τοποθετήθηκαν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμάτας. Από τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου συνεχίζονται…

Ρεπορτάζ 15 Μαΐου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ιωάννινα: Δήμος και ΚΕΚ ΟΑΕΔ συμπράττουν για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών

Στην υλοποίηση δύο ολοκληρωμένων προγραμμάτων για την κατάρτιση στην καλλιέργεια αρωματικών φυτών και φαρμακευτικών βοτάνων…