Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021
Η ΚΕΔΕ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ PRODESA
Άρθρο Localit 22 Φεβρουαρίου, 2021

Διαδικτυακή ημερίδα: «Διαχείριση των μνημείων στο τοπικό περιβάλλον του Δήμου Παύλου Μελά»

Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «Διαχείριση των μνημείων στο τοπικό περιβάλλον του Δήμου Παύλου Μελά»,  διοργανώνει το Γραφείο Περιβαλλοντικής Αγωγής της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του αντίστοιχου Γραφείου Περιβαλλοντικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, του Ε.Κ. Ευόσμου και του Δήμου Παύλου Μελά.

Η ημερίδα, όπως ενημερώνει το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου ώρες 18.00 ως 19.30, στο πλαίσιο της λειτουργίας του Τοπικού Θεματικού Περιβαλλοντικού Δικτύου «Αειφορική Διαχείριση των μνημείων και της ιστορικής μαρτυρίας».

Σκοπός της εκδήλωσης, επισημαίνουν ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης και η Εντεταλμένη σε Θέματα Πολιτισμού Ευαγγελία Καρακούτα,  είναι η προβολή του μετασχηματισμού του πρώην στρατοπέδου σε Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά και η αειφορική διαχείριση και αξιοποίηση των επιμέρους ιστορικών κτιρίων του στρατοπέδου για σύγχρονες χρήσεις, όπως μουσεία και υπηρεσίες του Δήμου. «Μια ευκαιρία ανάδειξης της Δυτικής Θεσσαλονίκης μέσα από έναν μεγαλεπήβολο σχεδιασμό καθώς και η γνωριμία με την επιστήμη της Μουσειολογίας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ομιλητές / Θέματα

Η Παρασκευή Κούρτη, Δρ. Αρχιτέκτων Μηχανικός, Διευθύντρια Σχεδιασμού Αστικής Ανάπτυξης και Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων, θα αναπτύξει θεματική σχετικά με τον μετασχηματισμό του πρώην Στρατοπέδου σε Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά.

Η Αθανασία Πρωτοψάλτη, Μουσειολόγος του Τμήματος Πολιτισμού Δήμου Παύλου Μελά, θα αναφερθεί στην επιστήμη της Μουσειολογίας, ως εργαλείο παιδαγωγικής και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο μελλοντικό ΜΠΠΜ.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την ημερίδα μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στη φόρμα  https://docs.google.com/…/16F1BkHSYPoLyVeLOTAyHz4a…/edit

Ο σύνδεσμος παρακολούθησης είναι ο εξής:

https://minedu-secondary2.webex.com/meet/michelakid

 

Κατηγορίες

Ετικέτες

Σχετικες Αναρτησεις

Ρεπορτάζ 07 Μαρτίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Μεταφορά πολιτών με προβλήματα μετακίνησης στα κέντρα εμβολιασμού από το Δήμο Περιστερίου

Για τη μεταφορά ηλικιωμένων, ατόμων με κινητικά προβλήματα, αλλά και μοναχικών πολιτών, προς και από…

Ρεπορτάζ 07 Μαρτίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Λάρισα: Σε εξέλιξη η προετοιμασία υποδομών για τους σεισμόπληκτους της περιοχής

Για την προσωρινή στέγαση των πληγέντων κατοίκων από τον σεισμό στις περιοχές της Ελασσόνας και…

Ρεπορτάζ 07 Μαρτίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Αφιερωμένο στη γυναίκα το ραντεβού με το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Το ραντεβού της επόμενης Τετάρτης 10 Μαρτίου στις 18:00, είναι αφιερωμένο στη γυναίκα. Με αφορμή…