Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021
Η ΚΕΔΕ
Άρθρο Localit 11 Νοεμβρίου, 2020

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ στην ιστοσελίδα Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Εύκολη γίνεται η πρόσβαση στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη nikaia-rentis.gov.gr για τα Άτομα Με Αναπηρία όσο και για τα Άτομα της Τρίτης Ηλικίας που δεν είναι εξοικειωμένα με τις νέες τεχνολογίες.

Η μπάρα προσβασιμότητας  για ΑΜεΑ “Eucleides” που έχει προστεθεί στο site του Δήμου σύμφωνα με το Πρότυπο WCAG 2.0, είναι συμβατή για συσκευές smartphones, tablets, laptops και desktops,  προσφέρει εύκολη διαχείριση και  δεν διαφέρει σε τίποτα από τις σύγχρονες ιστοσελίδες.

Η  διαφορά που θα παρατηρήσουν οι επισκέπτες που δε χρειάζονται τις πρόσθετες λειτουργίες, είναι το διακριτικό εικονίδιο στο πάνω ή κάτω μέρος της σελίδας.   Όσοι θέλουν να το χρησιμοποιήσουν, θα το βρουν διαθέσιμο και εύχρηστο σε κάθε σελίδα της ιστοσελίδας μας.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης υπογραμμίζει:

«Στόχος αυτής της πρόσθετης λειτουργίας στην ιστοσελίδα του Δήμου μας, είναι η εξοικείωση των Ατόμων Με Αναπηρία  στην ψηφιακή τεχνολογία. Με εφαρμογή των διεθνών τεχνικών προτύπων, η μπάρα προσβασιμότητας “Eucleides”, παρέχει  νέες δυνατότητες πλοήγησης καλύπτοντας ορισμένες από τις σύνθετες ανάγκες των συνανθρώπων μας Με Αναπηρία. Μ’αυτό τον τρόπο ενισχύουμε το δικαίωμά τους στη γνώση και στην πληροφόρηση χωρίς αποκλεισμούς. Γνώμονάς μας είναι η ταυτόχρονη  εξυπηρέτηση και των ατόμων τρίτης ηλικίας καθώς και η άμεση ενημέρωσή τους σε χρηστικές πληροφορίες, γεγονός που συμβάλει στην διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους.  Έρευνες έχουν δείξει ότι το ‘σερφάρισμα’ βοηθά στην αναδιοργάνωση των εγκεφαλικών λειτουργιών και εμείς ως Δημοτική Αρχή έχουμε χρέος να δημιουργούμε ευκαιρίες για δημιουργικότητα και επικοινωνία».

Οι πρόσθετες λειτουργίες -ανάγνωση κειμένου,  επιλογή μεγέθους γραμμάτων,  χρωμάτων, αντίθεσης, πλοήγηση από το πληκτρολόγιο- εγκαθίστανται σε όλες τις ενότητες της ιστοσελίδας και δεν επηρεάζονται από την επεξεργασία ή τη δημιουργία νέου περιεχομένου.   Έτσι, δεν  δημιουργούν επιπρόσθετο φόρτο στους διαχειριστές της σελίδας, ενώ δεν αποκλείουν κανέναν από το νέο ή το ανανεωμένο περιεχόμενο, την πληροφορία ή την εφαρμογή που παρέχεται μέσω της σελίδας μας.

Οι διευκολύνσεις κατά  την πλοήγηση μπορεί να είναι:

Οπτικές: Προσαρμογή μεγέθους & χρωματικών συνδυασμών, εναλλακτικό κείμενο στη θέση των εικόνων, μετατροπή κειμένου σε ομιλία.

Ακουστικές: Εναλλακτικό κείμενο στη θέση των ηχητικών αρχείων και βίντεο.

Σωματικές: Πλοήγηση μόνον από το πληκτρολόγιο ή μόνον από το ποντίκι.  Γνωστικές – νοητικές: Σαφής & απλοποιημένη διάταξη του περιεχομένου

Κατηγορίες

Ετικέτες

Σχετικες Αναρτησεις

Ρεπορτάζ 16 Ιανουαρίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Στα λευκά η Θεσσαλονίκη, χιόνι σε Λάρισα, Τρίκαλα, Ήπειρο

Στα λευκά ντύθηκε η Θεσσαλονίκη, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία. Η πυκνή…

Ρεπορτάζ 16 Ιανουαρίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Χιόνια και στην Αττική – Κλειστοί δρόμοι σε Πάρνηθα, Πεντέλη και Υμηττό

Έκλεισε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, και η οδός Τατοϊου, δύο…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 16 Ιανουαρίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Δήμος Λαμιέων: Drive through rapid test την Κυριακή 17 Ιανουαρίου σε Λαμία και Ανθήλη

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, ο Δήμος Λαμιέων σε…