Άρθρο Localit 10 Μαΐου, 2021

Πάτρα: Εκδήλωση μνήμης για τους απαγχονισθέντες από τα ναζιστικά στρατεύματα στα Ψηλά Αλώνια

Ο δήμος Πατρέων, τίμησε χθες, Κυριακή 9 Μάη, με εκδήλωση που διοργάνωσε στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, την 9η Μάη, που είναι ημέρα της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης των λαών, καθώς και την μνήμη των 11 απαγχονισθέντων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και τους ντόπιους συνεργάτες τους, στις  9 Μαΐου 1944, στα Ψηλά Αλώνια.

«Η μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών, εμπνέει και σήμερα τους λαούς και τους δίδαξε πώς ο εχθρός, όσο ισχυρός και να είναι, δεν είναι ανίκητος» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Πατρέων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Μελά και συνεχίστηκε με κατάθεση στεφάνων, από τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, τον αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπο Μπονάνο, τον αντιστασιακό Σωτήρη Γκλαβά για την Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ), από τον Ηλία Γρηγόρη για την «Ώρα Πατρών», από τον Βασίλη Καπράλο για την «Ανυπότακτη Πολιτεία», από την Τασούλα Μπάτσικα για την Τ.Ε. ΚΚΕ Αχαΐας, από την Ελένη Τσώνη για το Τ.Σ. ΚΝΕ Αχαΐας, από την οικογένεια Κάκκου, ο εγγονός του απαγχονισμένου Παναγιώτης Κάκκος, από τον Θάνο Δούρο για τον Γορτυνιακό Σύνδεσμο Πάτρας Γρηγόριος Ε’, από τους κ.κ. Βάρκα και Μανιάτη εκ μέρους των απαγχονισμένων από την Γορτυνία, από τον Κώστα Ζαφειρόπουλο εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, από τον Θανάση Κολλιτσίδα για τον Σύλλογο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων «Πέτρινα Χρόνια – Ιστορική Μνήμη», από την Γραμματέα του Επίτιμου Προξενίου Ρωσίας, Τατιάν Απάλκοβα για την Ενωση Ρώσων Συμπατριωτών Σογιούζ και το Πανελλαδικό Συντονιστικό Συμβούλιο.

Η εκδήλωση, έγινε με την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, και παρέστησαν επίσης, ο επικεφαλής της «Ώρας Πατρών» Γιώργος Ρώρος, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Δημοτικών Οργανισμών, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι σωματείων και φορέων και πολίτες και ολοκληρώθηκε από την Μπάντα του Δήμου Πατρέων, με το αντιστασιακό τραγούδι «Επέσατε θύματα αδέρφια εσείς» και τον Εθνικό μας Ύμνο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 25 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέος διαγωνισμός διασύνδεσης τηλεθέρμανσης Κοζάνης με το δίκτυο Δυτικής Μακεδονίας

Επαναπροκηρύχθηκε από τη ΔΕΥΑ Κοζάνης, με διεθνή ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό,  το έργο «Αγωγοί μεταφοράς και…

Με μια ματιά 24 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από το δήμο Αγίου Δημητρίου για απαγόρευση εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε σχολεία

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά γνωστής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας καταθέτει ο δήμος Αγίου Δημητρίου στο Μονομελές…

Με μια ματιά 24 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Από το Άλσος Παγκρατίου ξεκίνησε πιλοτικά η δράση “Καθαρίζουμε ενεργά”

Μέλη της Λέσχης Φιλίας Παγκρατίου φόρεσαν τα γάντια, πήραν τις σκούπες που τους παραχώρησε το…