Άρθρο Localit 09 Απριλίου, 2021

Ηράκλειο: Να μείνουν εκτός παραχώρησης ο Ενετικός Λιμένας και Χερσαία Ζώνη ζητά ο Β. Λαμπρινός

Την εξαίρεση του Ενετικού Λιμένα, της Χερσαίας Ζώνης καθώς και του «καφέ Μαρίνα» από την επικείμενη παραχώρηση του λιμανιού Ηρακλείου, ζήτησε ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, το πρωί της Παρασκευής 9 Απριλίου στη Λότζια.

Μάλιστα, ειδικά για τον Ενετικό Λιμένα, ο δήμαρχος εξήγησε στον υπουργό ότι πρόθεση του δήμου είναι να συστήσει το συντομότερο δυνατό ένα δημοτικό λιμενικό ταμείο, το οποίο να αναλάβει την διαχείρισή του.

Επιπλέον, στην συζήτηση ο υπουργός ενημερώθηκε ότι ο δήμος Ηρακλείου και ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) έχουν συμφωνήσει στην επαναχάραξη της Χερσαίας Ζώνης και στην παραχώρησή της στον δήμο, οπότε θα πρέπει η πρόσκληση ενδιαφέροντος για το λιμάνι να συμπεριλάβει τα νέα δεδομένα.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι το Ενετικό Λιμάνι εξαιρείται της παραχωρήσεως ενώ για τα άλλα δυο αιτήματα δεσμεύτηκε να τα εξετάσει και να απαντήσει το συντομότερο δυνατόν.

Ο δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση με τον υπουργό, ο οποίος άκουσε τα αιτήματά μας. Είναι ευχάριστο ότι ο υπουργός μας διαβεβαίωσε εκ νέου ότι το Ενετικό Λιμάνι εξαιρείται της παραχωρήσεως σε επενδυτές, ωστόσο εμείς θεωρούμε ότι το ίδιο πρέπει να συμβεί και με το “Μαρίνα” και με την Χερσαία Ζώνη, για την οποία έχουμε καταλήξει σε συμφωνία με τον ΟΛΗ.

Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις και σε αυτά τα θέματα, ενώ παράλληλα θα προχωρήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, με τη σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου, στην δημιουργία δημοτικού λιμενικού ταμείου που θα διαχειρίζεται το Ενετικό Λιμάνι».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 19 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκστρατεία ενημέρωσης για τη συλλογή βιοαποβλήτων ξεκίνησε ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη

Με γενικό σύνθημα «Πες ΝΑΙ με ένα μήνυμά σου!» ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη ξεκίνησε…

Ρεπορτάζ 19 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
“Διπλή Ανάπλαση”: Το 2026 θα είναι έτοιμα τα δύο γήπεδα

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν το μεσημέρι (19/4) ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας και ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός…

Ρεπορτάζ 19 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του 14ου Γυμνασίου Πάτρας

Τη σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του 14ου Γυμνασίου Πάτρας,  προϋπολογισμού 323.387 ευρώ, υπέγραψε ο…